Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Veniturile Wacker Neuson au scazut cu peste 16% in prima jumatate a anului

Producatorul german de echipamente de constructii Wacker Neuson a raportat o scadere de peste 16% a veniturilor in prima jumatate a lui 2020, in timp ce EBIT a scazut cu peste 40%, de la 86,2 milioane de euro, la 50,4 milioane de euro.

Cu vanzari in trimestrul secund in valoare totala de 385,9 milioane de euro, compania a inregistrat venituri de 796,7 milioane de euro pentru primele sase luni, fata de 952,6 milioane de euro in 2019, cele mai grave scaderi fiind inregistrate in America si Asia-Pacific.

Fata de acestea, piata europeana s-a contractat „relativ scazut”, cu 8,8%. Aceasta zona a contribuit cu 631,4 milioane de euro la totalul global. „Dupa un inceput pozitiv al anului, situatia economica s-a confruntat cu o scadere accentuata incepand cu mijlocul lui martie, din cauza raspandirii rapide a coronavirusului”, a declarat Martin Lehner, CEO Wacker Neuson. „Blocajele pe scara larga au creat conditii extrem de provocatoare pentru businessul nostru si au intrerupt lanturile de aprovizionare. Intreruperile in activitatea de constructie a clientilor nostri si gradul ridicat de incertitudine privind evolutia pandemiei au avut un impact clar negativ asupra comportamentului investitiilor in industrie.”

Compania a declarat ca regiunea Americii a fost afectata in mod deosebit de pandemia de Covid-19, diminuand veniturile din prima jumatate a anului cu 38%. Veniturile din primul semestru in Asia-Pacific s-au contractat cu 24,2%, desi China s-a bucurat de un al doilea trimestru mai bun dupa ce productia s-a reluat in mare masura in aprilie.

Producatorul a spus ca se asteapta ca, din cauza incertitudinii continue in legatura cu pandemia, atat veniturile, cat si marja EBIT, sa fie considerabil mai mici decat in 2019, cand acestea au fost de 1.900 de milioane de euro, respectiv 8,1%.

Articole similare

Ad