Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen deschide o noua unitate de asamblare a vehiculelor in Ghana

Volkswagen isi extinde amprenta in Africa Sub-Sahariana prin deschiderea oficiala a unei unitati de asamblare a vehiculelor in Accra, Ghana. Astfel, Ghana devine a cincea locatie de asamblare a vehiculelor Volkswagen din Africa Sub-Sahariana, alaturi de Africa de Sud, Kenya, Nigeria si Rwanda.
Universal Motors Limited, importator Volkswagen, a primit contractul de asamblare pentru faza initiala a proiectului. Unitatea Universal Motors din Accra are o capacitate de asamblare de 5.000 de unitati pe an. Modelele care urmeaza sa fie asamblate folosind kituri Semi Knocked Down (SKD) sunt Tiguan, Teramont, Passat, Polo si Amarok.

Deschiderea oficiala dn tara vest-africana care are o populatie de aproximativ 30 de milioane de oameni vine ca urmare a Memorandumului de intelegere pe care Volkswagen l-a semnat cu guvernul ghanez in prezenta cancelarului german, Angela Merkel, acum aproape doi ani.
Guvernul Ghana si-a indeplinit, de asemenea, rolul asumat in Memorandum, prin dezvoltarea unei politici favorabile industriei auto cuprinse in Ghana Automotive Development Policy (GADP).

Cu acest prilej, a fost anuntata si infiintarea Volkswagen Ghana, filiala 100% a Volkswagen si prima companie auto care a fost inregistrata in cadrul GADP, responsabila cu importul de kituri SKD si unitati complete FBU (Fully Built Unit). Jeffrey J. Oppong Peprah a fost numit director general al Volkswagen Ghana.

Volkswagen consolideaza regiunile si se concentreaza pe noile piete viitoare, ca parte a strategiei sale de marca Tranform 2025+ in care regiunea Sub-Sahariana joaca un rol din ce in ce mai important. Desi piata auto africana este inca relativ mica, regiunea are potentialul de a deveni o piata de crestere pe viitor.

Articole similare

Ad