Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta va reduce la jumatate tarifele de acces la reteaua feroviara pentru trenurile de marfa

Franta intentioneaza sa suspende pentru restul lui 2020 tarifele de acces la reteaua feroviara pentru trenurile de marfa si sa le reduca la jumatate in 2021. Suspendarea tarifelor de acces pentru restul lui 2020 atrage un venit mai mic cu 63 de milioane de euro, dar este considerata o investitie in dezvoltarea transportului intermodal. De asemenea, reducand la jumatate tarifele in 2021, executivul estimeaza ca va favoriza utilizarea caii ferate, scazand cu 20.000 numarul de camioane de pe sosele.

Nu exista inca un act formal, dar anuntul premierului Jean Castex, facut cu ocazia vizitei sale la terminalul intermodal Valenton din Bonneuil-sur-Marne, este autoritar. Seful guvernului francez a declarat ca „guvernul da un semnal cu adevarat important si este primul pas in asa-numitul plan de relansare a transportului de marfa pe calea ferata”.

Executivul de la Paris intentioneaza sa reporneasca si sa dezvolte serviciile cunoscute in Franta drept autostrada rulanta (RoLa). Pana la sfarsitul lui 2020, ofertele vor fi solicitate pentru alocarea a doua conexiuni intermodale pe distante lungi. Prima este planificata intre Bayonne (Pirinei), in apropierea Spaniei, si Cherbourg (Normandia), cunoscut pentru portul sau, al doilea intre portul Sète, langa Montpellier si Calais, cu iesire la Stramtoarea Dover.

Premierul a facut referire si la un serviciu de marfa a carui reprimare a devenit un caz national in mass-media franceza, simbolizand aproape declinul transportului feroviar. Aceasta este relatia nocturna dintre Perpignan, la granita cu Peninsula Iberica, si Rungis, o municipalitate din regiunea Ile-de-France, unde isi are sediul Marché International de Rungis, considerata cea mai mare si mai importanta piata agroalimentara mondiala pentru produse proaspete. Pana in iulie 2019, acest convoi transporta fructe si legume in vagoane frigorifice de la producatorii spanioli pe pietele din Paris. Acum, guvernul intentioneaza nu numai sa restabileasca aceasta relatie, ci sa o extinda de la Barcelona la Anvers.

Articole similare

Ad