Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toll Collect actualizeaza software-ul dispozitivului OBU

De la sfarsitul lui august, o actualizare a software-ului OBU, care apartine operatorului de taxare Toll Collect, va oferi soferilor si operatorilor diverse functii noi. Actualizarea este automata, fiind transferata catre OBU prin reteaua mobila, fara sa fie necesara aducerea camioanelor in service.

Noul software aduce modificari in ceea ce priveste mesajele de eroare de pe unitatea de bord. O secventa scurta de tonuri de apel care se repeta la intervale de cinci minute, alaturi de aprinderea intermitenta a LED-ului rosu, ii va semnala soferului ca a aparut o eroare in procesul de colectare a taxelor. Acesta va trebui apoi sa conduca la cea mai apropiata parcare sau statie de service si sa confirme mesajul de eroare de pe OBU apasand „OK”. LED-ul va fi apoi aprins continuu in rosu, iar semnalul sonor se va opri. Va aparea codul de eroare, iar soferul va trebui sa faca rezervarea taxei cu aplicatia si sa contacteze un partener de service.

Noul element de meniu, „Informatii”, va permite unui partener de service sa identifice si sa rezolve foarte repede eroarea stocata. Acest lucru grabeste reparatiile si economiseste timpul soferului / operatorului.

De asemenea, un nou ecran se va deschide imediat ce vehiculul circula cu o greutate bruta sub 7,5 t, acesta nemaifiind supus taxarii. Pe afisaj va aparea mesajul „De Toll-Free”, iar LED-ul va fi aprins in continuare verde, deoarece OBU va fi functional.

O alta caracteristica noua arata ca transmiterea datelor de taxare va fi indicata printr-un mic simbol care reprezinta o antena, simbol care va disparea atunci cand transmisia este completa.

Articole similare

Ad