Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pandemia nu modifica planurile de investitii Deutsche Post DHL Group pe urmatorii doi ani

Dupa o crestere a cifrei de afaceri si a profitului in al doilea trimestru din 2020 fata de perioada similara din 2019, Deutsche Post DHL Group se asteapta la un profit EBIT pe intregul an de 3,5-3,8 miliarde de euro, incluzand si cheltuielile pentru reorganizarea activitatilor cu scooter-e, de circa 400 de milioane de euro, si primele acordate angajatilor in al treilea trimestru, de circa 200 de milioane de euro.

Profitul din activitatea de posta si curierat va fi de 1,5 miliarde de euro, aceasta divizie urmand sa acopere o treime din bonusurile pentru angajati.

Compania va investi anul acesta circa 2,9 miliarde de euro, din care aproximativ 300 de milioane de euro pentru programul de innoire a flotei Express Intercontinental.

In ceea ce priveste estimarile pana in 2022, in conditiile unui mediu economic in continuare nesigur, exista trei scenarii. In cazul fericit al revenirii rapide a economiei globale, fara efecte majore ale pandemiei (revenire in forma de V), Grupul se asteapta la un EBIT de peste 5,3 miliarde de euro. In cazul unei reveniri incete, de exemplu, cu efecte ale pandemiei la nivel local (revenire in forma de U), EBIT este estimat la circa 5,1 miliarde de euro. Iar daca se intampla scenariul cel mai nefericit, al unei reveniri foarte incete, din cauza unor efecte majore ale pandemiei (revenire in forma de L), EBIT asteptat va fi de aproximativ 4,7 miliarde de euro.
Planurile de investitii pentru 2020-2022 raman neschimbate indiferent de care scenariu se va intampla, si presupun 8,5-9,5 miliarde de euro.

Articole similare

Ad