Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hyundai Motor transforma IONIQ intr-un brand dedicat vehiculelor electrice

Compania Hyundai Motor a lansat marca IONIQ, dedicata vehiculelor electrice cu baterii. Sub aceasta marca, Hyundai va introduce trei noi modele in urmatorii patru ani, ca raspuns la cresterea rapida a pietei.

Marca IONIQ va combina capacitatile actuale ale vehiculelor electrice – cum ar fi incarcarea ultra-rapida, interiorul spatios si energia furnizata de baterii – cu inovatii care combina design, tehnologii si servicii, pentru o calatorie perfecta.

Hyundai a introdus pentru prima data termenul IONIQ (ion + unic) in cadrul unui proiect de cercetare si dezvoltare pe termen lung, axat pe mobilitatea ecologica. Pe baza proiectului, Hyundai a prezentat in 2016 un vehicul numit IONIQ, oferind o selectie de trei optiuni de propulsie electrificata – electric hibrid, hibrid plug-in si electric pe baterie – in cadrul unui singur tip de caroserie.

Acum, Hyundai va lansa o gama de vehicule electrice denumite numeric, cu numere pare utilizate pentru sedanuri si numere impare pentru SUV-uri. Primul model va fi IONIQ 5, cu dimensiuni medii, care va fi lansat la inceputul lui 2021. In 2022, Hyundai va introduce IONIQ 6 sedan, care se bazeaza pe cel mai recent concept al companiei EV „Prophecy”, prezentat in martie, urmat de IONIQ 7, un SUV mare, la inceputul lui 2024. Vehiculele vor fi inspirate de modelele anterioare, dar vor fi o punte de legatura spre viitor.

Hyundai Motor Group a anuntat recent ca isi propune sa vanda un milion de vehicule electrice cu baterii si sa castige o cota de 10% pentru a deveni lider global in domeniul vehiculelor electrice pana in 2025.

Articole similare

Ad