Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cifra de afaceri a transportatorilor francezi, cu 27% mai mica decat in 2019

Federatia Nationala din Transporturile Rutiere din Franta (FNTR) a realizat in ultimele luni mai multe anchete pentru a determina impactul noului coronavirus asupra firmelor de transport rutier de marfa, iar cea mai recenta dintre ele, desfasurata intre 1 si 15 iulie, la care au raspuns 615 operatori, vizeaza rezultatele din al doilea trimestru al anului.

Din aceasta a reiesit ca volumele de activitate au continuat sa scada puternic si in perioada aprilie-iunie, atingand un minim istoric, in principal din cauza starii de izolare si a faptului ca unii clienti, din anumite domenii, au incetat activitatea intre jumatatea lui martie si inceputul lui mai. Cifra de afaceri a transportatorilor este foarte scazuta comparativ cu media obisnuita si la al doilea cel mai jos nivel din martie 2009 incoace.

Totusi, in iulie se remarc o imbunatatire semnificativa a activitatii transportatorilor comparativ cu cele doua luni anterioare, dar fara a se atinge nivelul de dinainte de criza sanitara. Ridicarea progresiva a restrictiilor la sfarsitul celui de-al doilea trimestru a dus la o reluare treptata a activitatii, dar nu suficienta pentru ca cifra de afaceri sa isi revina. Managerii care au raspuns la chestionar estimeaza ca, prin comparatie cu aceleasi luni din 2019, au pierdut peste 12% din cifra de afaceri in iunie, 27% in mai si 44% in aprilie, astfel ca scaderea medie in al doilea trimestru al lui 2020 comparativ cu perioada similar din 2019 a fost de -27%.

Articole similare

Ad