Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nikola Corporation va produce 2.500 de camioane eletrice pentru colectare gunoi

Producatorul american Nikola Corporation a primit o comanda uriasa, pentru 2.500 de camioane electrice Nikola Tre pentru colectare de gunoi menajer din partea Republic Services, al doilea cel mai mare colector de deseuri din Statele Unite, iar contractul are optiunea suplimentarii comenzii pana la 5.000 de unitati. Vehiculele vor fi disponibile pentru testare la inceputul lui 2022 si vor intra in productia de serie in anul urmator.

Platforma electrica va fi echipata cu baterii ce vor inmagazina 720 kWh, oferind o autonomie de 240 km, iar inginerii Nikola au declarat ca va depasi camioanele diesel si pe gaz in ceea ce priveste puterea si cuplul motor maxim (software-ul motorului va fi limitat la 1.000 CP).

„Nikola este specializat in furnizarea de camioane grele clasa 8, cu zero emisii. Piata de colectat gunoi menajer este una dintre cele mai stabile, asa ca suntem increzatori in succesul acestui parteneriat.

Trenul de rulare Nikola Tre este ideal pentru acest tip de aplicatie, iar Republic Services ne va ajuta sa venim cu cel mai bun design posibil, adaptat nevoilor specifice, inclusiv pentru suprastructura”, a declarat Trevor Milton, presedinte executiv si fondatorul Nikola.

Articole similare

Ad