Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker testeaza Mercedes-Benz eActros in livrarile din centrul orasului Leipzig

La mai bine de un an de cand opereaza cinci camioane usoare Daimler Fuso eCanter in Berlin, Frankfurt, Stuttgart si Paris, DB Schenker se afla in a doua faza de testare cu un eActros de 25 t, cu baterii, ce va fi utilizat pentru livrarea de marfuri generale grele in centrul orasului Leipzig. Modelul eActros, care are o autonomie de aproximativ 200 km, va acoperi zilnic circa 100 km, bateriile urmand sa fie incarcate noaptea la sediul DB Schenker din nordul orasului.

eActros si-a dovedit valoarea in utilizarea practica inca din 2018, ca o alternativa neutra de CO2 pentru transportul urban de distributie. Una dintre numeroasele descoperiri obtinute in timpul testelor practice din prima faza este aceea ca autonomia de 200 km s-a dovedit realista, indiferent de sarcina, ruta sau topografie. eActros nu este in niciun fel inferior unui camion conventional in ceea ce priveste disponibilitatea si performanta in traficul urban, pe autostrazi sau pe drumuri regionale.

Doua motoare electrice asigura o putere de 126 kW si un cuplu maxim de 485 Nm, fiecare. Bateriile Li-Ion de 240 kWh, care furnizeaza energia pentru eActros, pot fi complet incarcate in doua ore (la 150 kW).

Sistemele de racire a marfii si de climatizare – ambele actionate electric – functioneaza fara nicio limita, atat in conditii de caldura extrema, cat si in conditii de iarna. Soferii sunt foarte multumiti de disponibilitatea continua a cuplului pe intregul interval de viteze, dar si de silentiozitatea in functionare si experienta placut la condus.

Dezvoltarea si testarea camioanelor electrice grele in transportul de distributie beneficiaza de sprijin din partea Ministerului Federal al Mediului din Germania si a Ministerului Federal pentru Afaceri Economice si Energie, in cadrul proiectului Concept ELV².

Articole similare

Ad