Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FIA ETRC 2020, pe cale de a lua startul! 17 piloți în cursa pentru cel mai bun șofer

FIA_ETRC_2020

După câteva luni de pregătire în special în ceea ce privește noul context, sezonul FIA ETRC 2020 va începe săptămână viitoare. Urmând modelele din Formula 1 și alte campionate auto-moto, ETRA a lucrat îndeaproape cu FIA și cu organizatorul local la un concept cuprinzător, care include inclusiv măsuri stricte de igienă, precum și teste și controale de sănătate pentru echipe și personal.

FIA ETRC a anunțat recent lista provizorie cu cele 16 echipe pentru sezonul acesta, grila urmând să fie consolidată cu mai mulți participanți. În frunte este campionul en-titre și cel mai de succes șofer din istoria FIA ETRC, Jochen Hahn. Campion de șase ori, Hahn a dominat sezonul 2019 cu 13 victorii în cursă în echipa sa Hahn IVECO și este pregătit să-și apere titlul și să adauge un al șaptelea titlu în noul său IVECO S-WAY. În noul campionat va participa și fiul lui Jochen Hahn, respectiv Lukas Hahn. Lukas a avut prima sa ieșire la ADAC Truck Grand Prix la Nürburgring anul trecut, unde a terminat pe podium în trei curse. Alți trei foști campioni sunt pe grila de start, cu Antonio Albacete, care va intra în competiție pentru noul format T Sport Bernau, Adam Lacko (Buggyra Racing) și Norbert Kiss cu noua echipă TRT Révész, care va fi dornică să adauge mai mult medalii în dreptul numelor lor.

Probabil cea mai de succes femeie pilot care concurează în prezent într-un campionat FIA, șoferul echipei Schwabentruck, Steffi Halm, are o mulțime de fani și își va propune să bată locul patru ocupat anul trecut. La rândul său, Sascha Lenz va căuta să adauge multe puncte în clasament, în ceea ce va fi cel de-al cincilea sezon FIA ETRC pentru șoferul SL Trucksport 30.

Grila ETRC din acest sezon va fi completată de doi tineri șoferi, Aliyyah Koloc, de numai 16 ani, cel mai tânăr participant la FIA ETRC, și un pilot francez de 19 ani, Téo Calvet, se vor alătura terenului în cursele Buggyra.

2020 FIA ETRC – SEASON ENTRY LIST

NoTEAMMAKEDRIVERNATIONALITY
1Team Hahn RacingIVECOJochen HahnGerman
2T Sport BernauMANAntonio Albacete     Spanish
11Don’t Touch RacingIVECOAndre KursimGerman
20Buggyra RacingFREIGHTLINERTéo CalvetFrench
23Anderson RacingMANJamie AndersonBritish
24Tankpool24 RacingSCANIASteffen FaasGerman
25Heinrich Clemens Hecker        MANClemens HeckerGerman
29Buggyra RacingFREIGHTLINER     Aliyyah KolocCzech 
30   SL Trucksport 30MANSascha LenzGerman
40Révész TRTMANNorbert KissHungarian
44Team SchwabentruckIVECOStephanie HalmGerman
55Buggyra RacingFREIGHTLINERAdam LackoCzech
64Luis RecuencoMANLuis RecuencoSpanish
66Lion Truck RacingMANAnthony JaniecFrench
77Reinert RacingIVECORené ReinertGerman

TEAM ENTRY LIST

NoTEAMMAKEDRIVERS
1 / 44     DIE BULLEN VON IVECO     IVECOJochen Hahn / Stephanie Halm
20 / 55BUGGYRA Racing 1969FREIGHTLINER    Teo Calvet / Adam Lacko
23 / 30LÖWEN POWERMANJamie Anderson / Sascha Lenz

2020 FIA ETRC MOST RACE-BY-RACE ENTRY

NoTEAMMAKEDRIVERNATIONALITY
22  Team Hahn Racing   IVECO          Lukas Hahn   German

Articole similare

Ad