Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UniCredit Bank ofera credite pentru microintreprinderi cu garantie EaSI, finantata de UE

Pentru a veni in intampinarea mediului de afaceri care se confrunta cu dificultati economice, mai ales in contextul actual generat de pandemie, UniCredit Bank ofera microintreprinderilor acces la finantari in lei pentru cheltuieli curente cu valoare maxima de 25.000 de euro (echivalent in lei) care benefiaza de garantie in proportie de 80% din valoarea creditului prin garantia EaSI. Garantia EaSI este un instrument accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeana prin intermediul European Investment Fund (EIF), parte a European Investment Bank Group.

Garantia este finantata de UE in cadrul Programului pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala – EaSI – si de Fondul European pentru Investitii strategice – FEIS – instituit in cadrul planului de investitii pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la sustinerea finantarii si a punerii in aplicare a investitiilor productive in Uniunea Europeana si de a facilita accesul la finantare. Programul EaSI ofera un instrument de garantare menit sa faciliteze accesul la microfinantare pentru microintreprinderi, companii aflate atat in ​​faza de start-up, cat si in faza de dezvoltare, cu cifra de afaceri anuala sau active totale de maximum doua milioane de euro si cu cel mult noua angajati.

Companiile care vor accesa facilitatea nu au comision de garantare si nu trebuie sa ataseze creditului nicio alta garantie cu acoperire materiala. In plus, in functie de caracteristicile imprumutului, pot beneficia de o reducere de dobanda.

„Pentru acele microintrepinderi care intampina dificultati in accesarea serviciilor de finantare traditionale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiaza de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esentiala pentru a se putea dezvolta sau, uneori, chiar lansa. Prin oferta de finantare cu garantie EaSI companiile eligibile au acces la dobanzi reduse prin comparatie cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajuta sa investeasca in cresterea sustenabila a afacerii lor si in crearea de locuri de munca, incurajand astfel antreprenoriatul de tip social“, a explicat Ramona Costache, director banking cu impact social, UniCredit Bank.

Articole similare

Ad