Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au început controalele pe întoarcerea șoferilor la 4 săptămâni!

Controalele pe întoarcerea șoferilor la 4 săptămâni au început deja în Germania, deși nu există legislație privind cuantumul amenzilor.

Începând de astăzi, 21 august, Germania a început controalele pe noile prevederi ale Pachetului Mobilitate referitoare la modificarea Regulamentului 561. Concret, șoferii sunt verificați dacă s-au întors din Comunitate în țara de reședință în patru săptămâni. Informația ne-a fost transmisă de către un transportator român al cărui șofer a înregistrat un astfel de control. Deși nu există clarificări privind modul în care companiile angajatoare pot proba întoarcerea șoferului, controlul vizează timpul de conducere menționat pe card şi dacă se constată că lucrează pe Comunitate de mai mult de 4 săptămâni compania este pasibilă să fie amendată.

În România există în acest moment un draft de transpunere a regulamentelor europene în legislația națională, documentul urmând să intre în dezbatere publică. În Belgia și Franța, potrivit informațiilor transmise Tranzit de către avocatul Frederick Vanden Bogaerde vor începe cât de curând, deși nici aici nu există, momentan, legislație specifică prin care șoferii să poată fi amendați în cadrul controalelor din teren pe noile modificări prevăzute de Pachet. Acest lucru s-ar putea schimba în următoarele săptămâni sau luni, în cazul Belgiei, care are o situație politică mai complicată la momentul de față și este de așteptat să reacționeze mai târziu.

Foto: www.tellerreport.com

Articole similare

Ad