Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

13.500 de lei, amendă pentru angajatorul lucrătorilor indieni infectați cu SARS-COV 2

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a sancţionat cu 13.500 de lei angajatorul muncitorilor indieni depistaţi pozitiv cu SARS-COV 2 pe un şantier din Sectorul 4 al Capitalei. ITM Bucureşti a constatat încălcarea legislaţiei privind prevenirea răspândirii virusului.

Echipa de control a stabilit că toți lucrătorii de cetățenie indiană sunt angajați cu forme legale, însă angajatorul a încălcat o serie de dispoziții privind condițiile igienico-sanitare, printre care: dotarea necorespunzătoare cu materiale igienico-sanitare și supraaglomerarea spațiilor de dormit, încălcări care contravin prevederilor legislației în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-C0V 2, precum și Legii securității și sănătății în muncă 319/2006.

De asemenea, angajatorul nu a realizat, în termenul prevăzut, instruirea specifică pentru prevenirea răspândirii virusului și nu a asigurat personal suficient pentru acordarea primului ajutor și pentru implementarea măsurilor de prevenire.

Acesta a mai fost sancționat și pentru faptul că nu avea o evidență clară a orelor lucrate de muncitori și pentru transmiterea cu întârziere a unor date în Revisal.

Pentru abaterile constatate au fost dispuse 11 măsuri cu realizare la termen și au fost aplicate sancțiuni contravenționale: patru amenzi în cuantum de 13.500 de lei și șapte avertismente.

Articole similare

Ad