Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Presa germană: Sunt necesare mai multe controale ale BAG?

În perioada 1 februarie – 30 iunie, Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a emis 7.024 amenzi pentru încălcări ale legislației privind conducătorii auto și 386 notificări pentru încălcări ale reglementărilor de cabotaj. În opinia presei germane, în aceste condiții, Guvernul federal german nu consideră că sunt necesare mai multe controale în scopul de a reduce practicile neloiale în transportul rutier de marfă.

„Verificările efectuate de către BAG în teren, precum și verificările efectuate de către serviciul de control la nivelul companiilor vor continua să fie efectuate cu aceeași intensitate și sferă de control”, se arată într-un răspuns al BAG către jurnaliștii germani. Ca parte a acestor inspecții, inspecțiile naționale vor avea loc lunar. Cu referire la dumpingul social și la prețurile foarte mici, se pare că nu există nicio bază legală a legislației la nivelul UE, arată aceeași sursă. În plus, prin impunerea unui preț minim de transport, ar exista riscul de a descuraja firmele să mai facă transport.

Totalul controalelor efectuate de BAG

În prima jumătate a anului 2020, un număr total de 46.748 de vehicule au fost verificate în Germania pe Regulamentului 561/2006, existând 5.542 de plângeri în acest sens. La 12,28%, rata a fost ușor mai mare pentru șoferii rezidenți decât pentru cei cu reședință în străinătate, unde au fost înregistrați 11,86%. Șoferii interni (6.496 de cazuri) și nerezidenții (5.218 cazuri) au fost cei mai susceptibili de a încălca utilizarea corectă a diagramelor sau a cardurilor tahograf. S-a observat că în cazul a 43 de șoferi rezidenți și 46 de șoferi nerezidenți tahograful nu a fost instalat deloc, iar în cazul a 3.100 de șoferi rezidenți și 1.764 de șoferi nerezidenți nu a funcționat corect echipamentul.

În privința încălcării timpilor de conducere și odihnă s-a constatat că cei mai mulți șoferi care au încălcat Regulamentul 561 au fost cei străini. Astfel, au fost de înregistrate 419 de cazuri de încălcare a timpilor de conducere și 971 de cazuri de abatere de la normele de odihnă.

Referitor la reglementările privind transportul rutier, BAG a verificat un total de 54.216 vehicule în prima jumătate a anului 2020, dintre care 35.086 au fost înmatriculate în străinătate. „Au fost identificate 3.024 încălcări ale Legii privind transportul rutier de mărfuri. Numărul încălcărilor în privința operațiunilor de cabotaj a fost de 1.062 de cazuri“, se arată în raportul Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri. În perioada 1 februarie – 30 iunie, BAG a emis 7.024 amenzi pentru încălcări ale legislației privind șoferii și 386 notificări pentru încălcări ale reglementărilor de cabotaj.

Articole similare

Ad