Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nemtii au inceput sa controleze intoarcerea soferilor la patru saptamani, desi nu exista legislatie privind cuantumul amenzilor

Incepand de pe 21 august, Germania a inceput controalele vizand noile prevederi ale Pachetului Mobilitate referitoare la modificarea Regulamentului 561. Concret, soferii sunt verificati daca s-au intors din Comunitate in tara de resedinta in patru saptamani. Informatia ne-a fost transmisa de un transportator roman al carui sofer a fost supus unei astfel de verificari. Desi nu exista clarificari privind modul in care companiile angajatoare pot proba intoarcerea soferului, controlul vizeaza timpul de conducere mentionat pe card si daca se constata ca lucreaza in Comunitate de mai mult de patru saptamani compania este pasibila de amenda.

In Romania exista in acest moment un draft de transpunere a regulamentelor europene in legislatia nationala, care urmeaza sa intre in dezbatere publica. ªi in Belgia si Franta, potrivit informatiilor transmise Tranzit de catre avocatul Frederick Vanden Bogaerde, controalele vor incepe cat de curand, desi nici aici nu exista, momentan, legislatie specifica prin care soferii sa poata fi amendati in cadrul controalelor din teren in ceea ce priveste noile modificari prevazute de Pachet. Acest lucru s-ar putea schimba in urmatoarele saptamani sau luni, in cazul Belgiei, care are o situatie politica mai complicata la momentul de fata si este de asteptat sa reactioneze mai tarziu.

Articole similare