Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suedia testează, cu tehnologii noi, livrarea coletelor mici pe trenurile de călători

Deși expedierile de mărfuri mici folosind vagoanele de bagaje sau compartimentele speciale ale trenurilor de călători nu reprezintă o practică nouă, schimbarea nevoilor logistice eliminase acest tip de transport. Acum, de când urgența de sănătate determinată de pandemie a schimbat piața, această oportunitate revine, evident, într-o notă complet reînnoită, susținută de tehnologie.

Suedia crede în potențialul acestei soluții. Ca urmare, agenția suedeză de inovare Vinnova a decis să finanțeze un proiect care urmărește să utilizeze capacitatea reziduală a trenurilor de călători pentru a transporta colete mici, dar cu valoare adăugată mare, cum ar fi produse farmaceutice și de sănătate, pe lângă livrările de comerț electronic. Proiectul pilot este planificat pe ruta Stockholm-Malmö și implică furnizorul de bilete electronice SilverRail, care are sarcina de a dezvolta o platformă digitală care să le permită companiilor de distribuție finală să achiziționeze spațiu pe trenurile de călători, operatorul feroviar Snälltåget, deținut de Transdev, și compania de logistică Airmee.

Chiar dacă proiectul suedez intenționează să ofere o soluție inovatoare, revizuită grație tehnologiei, câștigătorul pariului este pus sub semnul întrebării, deoarece calea ferată nu are încă flexibilitatea de a face față cererii rapide și imediate și nu permite, cel puțin până acum, o rezervare la cerere, esențială pentru retailerii din online.

Articole similare

Ad