Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Logistics şi alte 150 de companii de top îndeamnă UE să stabilească obiective mai stricte de reducere a emisiilor

În timp ce Comisia Europeană se așteaptă să discute la timp propunerile pentru un nou obiectiv de emisii pentru 2030, azi, 16 septembrie, peste 150 de companii europene, investitori și rețele de afaceri, inclusiv Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, Girteka Logistics, Signify și Apple, solicită liderilor UE, printr-o scrisoare deschisă, să susțină obiectivele stabilite în European Green Deal, respectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

În scrisoare, directorii executivi și-au prezentat disponibilitatea de a colabora cu UE pentru a limita impactul pandemiei de coronavirus, oferind în același timp o regenerare a climatului. Scrisoarea menţionează diverse variante de sprijin acordat firmelor europene, inclusiv celor din industria prelucrătoare, industria grea, finanțe, bunuri de larg consum, generare de energie electrică și tehnologie pentru îndeplinirea normelor climatice, susţinând obiectivul de 55%.

„Deciziile corecte de acum pot contribui la crearea și protejarea unor comunități sănătoase, înfloritoare și corecte și pot asigura o foaie de parcurs către o economie prosperă. Din perspectiva întreprinderilor și a investitorilor, e nevoie de claritate pe calea de tranziție către zero emisii în fiecare sector, dar și de o politică potrivită, care să încurajeze investițiile în soluții neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon”, se arată în scrisoarea semnată de 157 de companii și 21 de rețele de afaceri.

Inițiativa este condusă de European Corporate Leaders Group (CLG Europe), un grup intersectorial de întreprinderi europene care şi-a propus ca obiectiv neutralitatea climatică.

Articole similare

Ad