Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental vrea să închidă fabrica de anvelope din Aachen

Presa germană (zeit) comentează intenţia Continental de a închide mai multe locații decât cele cunoscute anterior. Potrivit companiei, fabrica de anvelope din Aachen urmează să fie închisă până la sfârșitul lui 2021. Motivele sunt pierderile mari din cauza crizei Coronavirusului și a schimbărilor structurale din industria auto. Închiderea ar afecta 1.800 de locuri de muncă.

Cu toate acestea, decizia finală nu a fost luată încă.

Sindicatul IG BCE a criticat planurile Continental: „Reducerea clară nu poate fi justificată de transformarea industriei auto sau de criza pandemică”, a declarat un membru al consiliului de administrație al sindicatului, Francesco Grioli. Divizia de anvelope este încă considerată a fi relativ profitabilă.

Din cauza pandemiei de coronavirus, producătorii auto din întreaga lume au oprit producția pentru câteva săptămâni în al doilea trimestru al anului – cu consecințe pentru furnizori.

Continental a înregistrat cea mai puternică scădere a vânzărilor în industria electronică, a tehnologiei senzorilor și a sistemelor de frânare, dar și în divizia de transmisii.

A existat, de asemenea, un declin clar în domeniul tehnologiei anvelopelor și a materialelor plastice.

Continental anunțase deja la începutul lunii septembrie că își va înăspri austeritatea și restructurarea corporativă. Compania presupune că vor exista efecte globale asupra a 30.000 din cele peste 232.000 de locuri de muncă – dintre care 13.000 sunt în Germania.

Potrivit companiei, locurile de muncă urmează să fie „schimbate, relocate sau se va renunța la ele”.

Uzinele germane din Babenhausen, Roding, Mühlhausen și Karben sunt afectate.

Închideri sunt posibile și în Italia și SUA.

Articole similare

Ad