Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Zece arestări pentru contrabandă cu combustibil

Garda Financiară italiană lovește încă o dată în importul ilegal de combustibili și păcură, de această dată carabinierii arestând  la Bergamo zece persoane acuzate că aparțin unei bande de contrabandiști cu ramificații în Polonia și Germania. Potrivit anchetatorilor, organizația formată din cel puțin 21 de persoane a făcut contrabandă cu peste patru milioane de litri de produse petroliere, evaziunea fiscală fiind evaluată la minimum 2,8 milioane de euro. Pe lângă arestări, au fost confiscate și șaptesprezece camioane, dar și active, la o valoare echivalentă evaziunii fiscale. Ancheta a început încă de la sfârșitul lui 2018 și a vizat interceptări telefonice, servicii de urmărire, strângere de mărturii și investigații financiare ale unor tranzacții suspecte.

Prima achiziție ilegală s-a făcut din rafinării poloneze, prin intermediul unor complici locali, care au exportat-o ​​într-un depozit din Bavaria controlat de contrabandiști. Aici combustibilul a fost încărcat în rezervoare de plastic de o mie de litri pe camioane cu prelată, un sistem de transport nepotrivit și, prin urmare, foarte periculos. Camioanele au ajuns la un depozit din Milano prin pasul Brenner, unde combustibilul a fost transbordat în cisterne, cu care a luat drumul către clienții finali, situați în principal în sudul Italiei, iar o parte din combustibil a fost livrat direct clienților din nord, fără a trece prin depozitul din Milano.

Organizația a folosit, de asemenea, intermodalitatea, trimițând o cisternă de 30.000 de litri pe calea ferată la terminalul Melzo, combustibilul fiind apoi preluat de camioane, pentru livrare. În toate cazurile, documentele indicau că marfa era compusă din detergenți sau adezivi, iar în unele cazuri lipsea complet documentația de transport. Printre cumpărătorii de combustibil se numără firme de transport, dar și companii agricole sau de comerț cu combustibili.

Articole similare

Ad