Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz: Upgrade la sistemele de asistență care cresc siguranța

În ceea ce privește siguranța, Daimler a anunțat introducerea din iunie 2021 a două noi sisteme de asistență la frânare: Active Side Assist cu funcție de frânare automată și Active Drive Assist 2 cu funcție de oprire de urgență, care poate opri complet camionul în caz de necesitate.

Lansat încă din 2016, Side Assist avertizează șoferul atunci când există pericolul să lovească un biciclist, un pieton sau un autoturism care se “ascunde” în unghiul mort de pe partea dreaptă a cabinei camionului. Din ianuarie 2021, Daimler începe să producă Active Side Assist, care, în situații de urgență, frânează camionul automat  la viteze de până la 20 km/h, în cazul în care șoferul nu răspunde la avertizările luminoase și sonore atunci când efectuează un viraj la dreapta și există pericolul unei coliziuni. Cerința exista de mult timp din partea guvernului german, însă este greu pentru orice producător de autovehicule să își asume evitarea producerii unui accident, decizia fiind lăsată întotdeauna în seama șoferului.

Active Drive Assist ajută șoferul să mențină camionul între cele două benzi de demarcație, sistemul de a doua generație aducând ca noutate inițierea unei opriri de urgență dacă recunoaște că șoferul nu este implicat activ în procesul de condus, poate din cauza unei probleme de sănătate. Dacă șoferul nu răspunde, după mai multe avertizări (după 15, 30 și respectiv 55 de secunde), și nu ia controlul asupra volanului, sistemul poate frâna până când camionul se oprește complet, punând în funcțiune și luminile de urgență pentru a-i avertiza și pe ceilalți participanți la trafic asupra pericolului. După oprirea camionului, ADA 2 activează noua frână electronică de parcare, ușile sunt deblocate, astfel încât salvatorii să poată ajunge la șofer în caz de urgență medicală.

Articole similare

Ad