Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz a livrsat 11 autobuze Citaro hibrid la Sinaia

Primăria Sinaia a inaugurat un nou sistem de transport public în comun, care include operarea a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid și introducerea unui sistem inteligent de management al traficului și de e-ticketing. Achiziţia celor 11 autobuze – dintre care 9 Citaro K Hybrid, de 10 m lungime, şi două Citaro Hybrid de 12 m – a fost finanţată cu fonduri europene, în cadrul proiectului Eco Bus, iar valoarea totală a contractului – care include şi sistemul performant de ticketing – depăşeşte 4,2 milioane de euro.

„Sinaia are acum cel mai modern sistem de transport public din România, iar sistemul de e-ticketing introdus astăzi este utilizat pentru prima oară în ţara noastră și este exact ca cel folosit în New York City. În ultimii ani, acțiunile noastre s-au focusat pe atragerea de fonduri europene nerambursabile și sunt încântat că primul proiect, Eco Bus, a fost finalizat cu succes. Dar mai ales că impactul lui în dezvoltarea orașului în context european și-a îndeplinit  obiectivele, prin crearea unei alternative nepoluante pentru îmbunătățirea calității vieții sinăienilor, prin inovație”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Aplicația „Sinaia Transport”, dezvoltată de compania Telelink, este disponibilă pentru telefoanele mobile cu sistem de operare iOS sau Android și permite vizualizarea autobuzelor pe hartă în timp real, emiterea de coduri QR care țin locul biletului de călătorie, achiziționarea sau reînnoirea biletelor și abonamentelor, vizualizarea istoricului de călătorii, vizualizarea traseelor, orarelor și a stațiilor de autobuz, transmiterea mesajelor de la dispecerat cu privire dacă au loc devieri de traseu sau blocaje în trafic. Datele sunt transmise în timp real, datorită faptului că sunt salvate în cloud.

În cadrul proiectului au fost achiziționate și automate de bilete sau abonamente, la care plata se poate realiza cu cardul bancar sau cu bancnote.

Articole similare

Ad