Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla sfidează pandemia și angajează personal în Europa

În ciuda contextului pandemic, Tesla continuă să angajeze pesonal la o rată mai mare decât media pieţei. Potrivit Global Analytics Data Jobs, angajarea în industria auto globală a stagnat în mare parte, ofertele de locuri de muncă scăzând în al doilea trimestru al anului mai mult decât creşterile palide din Q3..

David Leggett, analist auto la GlobalData, comentează: „Tesla a depășit performanțele unui sector care a fost puternic lovit de pandemie. Vânzările de vehicule electrice sunt în creștere în întreaga lume, iar Tesla este bine poziţionată astfel încât să profite de această cerere mai mare pentru electric. Americanii au în construcţie o uzină în China, gata să aprovizioneze ceamai mare piaţă mondială.”

GlobalData mai informează că, în încercarea de a crește capacitatea de producție, Tesla intenționează să-și mărească numărul de angajați până la aproximativ 65.000 până la sfârșitul anului 2020, în paralel cu investiţia în „giga-fabrici” în întreaga lume, în special în SUA, China și Germania. Angajările din China sunt, probabil, pentru viitoarea uzină din Shanghai, de unde Tesla intenționează să exporte vehicule pe piețele asiatice precum Singapore, Australia și Noua Zeelandă, dar și Europa.

În acelaşi timp, în 20 iunie Tesla a început construcţia unei uzine auto gigantice şi la Berlin, unde plănuieşte să construiască baterii, grupuri de propulsie și vehicule chiar în inima industriei auto din Germania. Angajările companiei au înregistrat un salt vizibil în această zonă încă din trimestrul al treilea.

Mai mult, Tesla își extinde prezența pe noi piețe precum Croația, recrutând pentru vânzări și poziții de livrare pentru noua sa echipă din Zagreb.

Deși compania are un parteneriat de producție a bateriilor cu Panasonic, Tesla se concentrează pe fabricarea propriilor sale celule pentru a reduce dependența de ceilalți producători.

Împreună cu divizia sa auto, Tesla caută, de asemenea, să se extindă pe segmente de generare și stocare a energiei – baterii și panouri solare – noi recrutări fiind făcute în acest sens pe New York și Nevada începând cu al treilea trimestru.

Articole similare

Ad