Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Manitou a anunţat un plan de reorganizare în Franţa

Comitetul central reprezentativ al angajaţilor Manitou BF SA s-au întâlnit la finele lui septembrie pentru a analiza planul de reorganizare propus de conducerea companiei.

După o perioadă îndelungată de creştere, grupul francez a intrat pe o pantă decendentă încă de la jumătatea lui 2019, iar scăderea a fost amplificată de pandemie. Astfel, pentru anul fiscal 2020, Manitou BF estimează o reducere a vânzărilor cu 30% comparativ cu anul precedent.

Încă de la primele semne ale crizei, grupul francez a implementat o serie de măsuri economice, logistice şi de sănătate, pentru a-şi proteja angajaţii şi a-şi conserva situaţia financiară. Proiectul de reorganizare prezentat acum sindicatului lucrătorilor francezi prevede reducerea a 63 de locuri de muncă, precum şi iniţierea unei perioade de „plecări voluntare”, pentru a limita concedierile. Proiectul este în linie cu hotărârile adoptate în alte ţări unde Manitou este prezent – în special în Statele Unite, India şi Brazilia – unde s-a renunţat la plata dividendelor către acţionari în anul fiscal 2019.

Articole similare

Ad