Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stadionul Arcul de Triumf este monitorizat în timp real printr-o soluție tehnologică digitală Sixense

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare și urmărire a comportării construcțiilor în timp, este responsabilă de lucrările de monitorizare pentru Stadionul Arcul de Triumf din București, conform unui acord încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Valoarea proiectului de monitorizare, cu o importantă componentă digitală, se ridică la aproximativ 115.000 de euro.

Stadionul Arcul de Triumf este încadrat în Categoria de importanță B – construcție de importanță deosebită, iar, prin natura activității acesteia, este supus unor situații de tipul: supraaglomerări urbane, șocuri sau vibrații. De asemenea, construcția în general și acoperișul tribunei în mod special pot fi afectate în timp de diferențe mari de temperatură, de valori ridicate ale vântului sau ale zăpezii.

În acest context, MTS, prin Sixense România, monitorizează în timp real construcția printr-o soluție digitalizată de ultimă generație, pentru a preveni orice fel de risc structural, geotehnic și de mediu și pentru a menține siguranța construcției atât în execuție, cât și în exploatare. „Când vorbim despre proiecte de infrastructură, vorbim despre necesitatea de a face monitorizare structurală adaptată riscurilor aferente. În cazul proiectului de monitorizare pe care îl derulăm pentru Stadionul Arcul de Triumf, acest lucru presupune transmiterea de informații din teren în timp real și în mod automatizat, prin platforma Geoscope. Senzorii amplasați la fața locului ne atenționează imediat dacă există vreun risc ce poate afecta siguranța construcției, pentru a putea interveni proactiv. Ne bucurăm când întâlnim, în domeniul public, parteneri care înțeleg importanța monitorizării corecte și a modului în care ea poate ajuta la eficientizarea investiției, cât și la folosirea în deplină siguranță a construcției”, a declarat Mariana Garștea, CEO Sixense România.

Lucrărilor de monitorizare trebuie, pe de o parte, să asigure condițiile pentru prevenirea incidentelor, accidentelor și avariilor, iar pe de alta, să urmărească menținerea rezistenței, stabilității și durabilității construcției realizate, precum și a rezistenței și stabilității construcțiilor învecinate.

Stadionul va avea o capacitate de 8.207 de locuri și va cuprinde, pe lângă terenul de fotbal: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu cameră hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

Articole similare

Ad