Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ÖBB Rail Cargo şi Gebrüder Weiss promovează transportul intermodal

ÖBB Rail Cargo Group şi Gebrüder Weiss continuă parteneriatul privind trenul de marfă Orange Combi Cargo (OCC), care va continua să lege nordul Austriei, prin oraşul Bludenz, de capitala Viena. Noul contract a fost semnat pe trei ani, OCC continuând să facă o escală în Hall în Tirol, unde sunt încărcate mărfuri suplimentare.

Soluţia multimodală înlocuieşte circa 60 de curse de camion zilnice, economisind astfel în jur de 9.000 de tone de CO2 în fiecare an. „Pe parcursul celor 12 ani, am reușit să relocăm aproximativ 180.000 de transporturi de marfă de pe rutier pe calea ferată”, spune Walter Konzett, director de gestionare al transporturior rutiere în cadrul Gebrüder Weiss. Cele două companii au convenit acum să pună în aplicare o serie de măsuri pentru a diminua zgomotul, vagoanele existente urmând să fie înlocuite treptat cu vagoane containere mai puţin zgomotoase.

Călătoriile feroviare pot fi continuate în mod direct către România sau Turcia prin centrul intermodal Viena al ÖBB. În curând vor fi şi disponibile şi alte măsuri de integrare a transportului pentru a oferi clienţilor soluţii mai convenabile și mai ecologice de conectare la destinații din sud-estul Europei. „Prin extinderea rețelei de-a lungul axei est-vest a Austriei, aducem o contribuție semnificativă la eforturile de protecție a mediului, dar şi promovăm utilizarea într-un procent mai ridicat a căii ferate în viitor”, a declarat Bernhard Ebner, șeful Intermodal Divizia ÖBB RCG.

Articole similare

Ad