Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olandezii fac eforturi pentru păstrarea forței calificate de muncă în perspectiva unui 2021 mai bun

Deoarece criza sanitară a afectat puternic transportul și logistica – în a doua jumătate a anului cifra de afaceri din transport rutier a scăzut în Olanda cu 9,3% față de aceeași perioadă din 2019 – reprezentanții TLN se așteaptă ca numărul de angajați să scadă cu 6% până la începutul lui 2021. Pe de altă parte, perspectivele pentru a doau jumătate a anului viitor sunt optimiste, așa cum arată și o analiză a pieței de forță de muncă pe care au realizat-o TLN, VVT, FNV Transport & Logistics și CNV Professionals. De aceea firmele din domeniu iau măsuri temporare și îi cer ministrului pentru Afaceri Sociale și Angajare să continue să funcționeze și de acum înainte ca motor important pe piața forței de muncă.

Firmele și asociațiile de transport și logistică din Olanda au redactat un plan pentru piața forței de muncă din domeniu – anticipând Viziunea 2025 ce va fi prezentată în curând – ce include măsuri temporare care să prevină plecarea din domeniu a angajaților calificați.

Furnizorul de servicii STL a declarat, în numele asociațiilor implicate, că în ultimii ani s-a reușit foarte bine păstrarea forței calificate de muncă din transporturi și, mai mult decât atât, din 2017 încoace au fost recrutați și pregătiți 8.500 de șoferi noi cărora li s-a găsit un loc de muncă, 3.000 de studenți au fost instruiți pentru a lucra în domeniu, iar în 2019 peste 3.000 de angajați din transport și logistică au aplicat pe un portal special dedicat angajaților și au fost organizate 30.000 de cursuri de pregătire la 2.500 de companii.

Iar Willem Dijkhuizen, directorul FNV Transport & Logistics, a arătat că în Olanda activează în domeniu circa 8.000 de firme și 160.000 de angajați, din care 80.000 de șoferi profesioniști și că și înainte de criza sanitară s-a investit mult în atragerea de forță de muncă, iar acum trebuie să se facă eforturi pentru a nu se pierde ce s-a realizat în acești ani.

Articole similare

Ad