Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FIA ETRC, colaborare cu FIA WTCR în etapa din Ungaria

Cupa mondială FIA World Touring Car (FIA WTCR) se va alătura etapei din Ungaria a Campionatului European de curse de camioane FIA, anunţă organizatorii.

FIA ETRC și FIA WTCR au colaborat şi la cursa din Slovacia din 2018. Chiar dacă sezonul FIA ETRC din acest an va fi mai scurt, cu doar trei weekend-uri în care camioanele vor concura, evenimentul de deschidere a sezonului, care a avut loc la Autodrom Most la sfârșitul lunii august, a avut deja câteva curse palpitante, iar acum, la Ungaria și Misano, organizatorii se aşteaptă, fără îndoială, la curse cel puţin la fel de interesante.

Cursele FIA ETRC se desfășoară sub îndrumări stricte din Anexa S FIA, anexă care include norme de siguranță Covid, cu măsuri igienice stricte, precum și teste și controale de sănătate pentru toate echipele participante, personalul și mass-media.

Eroul local Norbert Kiss a avut un început impresionant pentru sezonul 2020, când a ocupat locuri foarte bune în sesiunile de antrenamente, cât şi în ambele sesiuni de calificări, reuşind şi o clasare pe podium. Ultima oară când Kiss a câștigat acasă a fost în 2017 și va căuta să repete performanţa în acest weekend.

Campionul Jochen Hahn a început sezonul 2020 cu două locuri pe podium la Most și, deși a fost mulțumit de performanța sa, el a recunoscut că echipa are ceva de muncă pentru a prinde competiția: „Prima cursă a sezonul este momentul în care știi unde te situezi și cât de rapizi și puternici sunt ceilalți piloți”.

De asemenea, campionul spaniol ETRC, Antonio Albacete, nu a avut cel mai bun început în cursele de deschide din Most, unde s-a luptat cu noile configuraţii ale noului său camion MAN.

Nu în ultimul rând, echipa Schwabentruck, unde starul este Steffi Halm, a obținut rezultate foarte bune în Republica Cehă, cu două clasări pe locurile cinci și șase, în timp ce Anthony Janiec a obținut rezultate mixte la Most, înregistrând o retragere și un loc 10, dar cu un loc cinci în cursă de duminică.

Click AICI pentru programul oficial.

Click AICI pentru clasamentul din calificări.

Articole similare

Ad