Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FTP Industrial, partener al UE în reducerea emisiilor vehiculelor comerciale

FTP Industrial, companie producătoare de motoare, membră a grupului CNH Industrial (CNHI), este partener al Uniunii Europene în cadrul a două proiecte de cercetare al căror scop este furnizarea de sisteme de propulsie cu zero emisii poluante pentru camioane şi autocare.

LONGRUN – acronim folosit pentru „proiectul de dezvoltare a unui tren de rulare eficient şi ecologic pentru aplicaţii de transport pe distanţe lungi pentru camioane grele şi autocare” – este inclus în programul de inovaţie „Orizontul Uniunii Europene 2020”, din care fac parte 30 de parteneri, inclusiv Iveco, constructorul de vehicule comerciale din grupul CNHI.

Proiectul promovează dezvoltarea de sisteme de propulsie hibride diesel-electric, atât pentru camioane, cât şi pentru autocare.

Partenerii vor dezvolta 8 vehicule demo, cu 3 variante de motoare şi o linie de propulsie hibridă. LONGRUN va contribui la reducerea emisiilor poluante şi de monoxid de carbon cu 30%, iar a celor de dioxid de carbon cu 10%.

FTP Industrial şi Iveco au fost parteneri şi în proiectul Imperium, un consorţiu din care au făcut parte principalii producători de camioane şi de motoare, furnizori de sisteme tehnologice şi instituţii de cercetare.

Proiectul, derulat sub patronatul Comisiei Europene şi Iniţiativei Europene pentru Vehicule Verzi (EGVI), a avut ca obiectiv furnizarea de vehicule şi soluţii de mobilitate prietenoase cu mediul.

Articole similare

Ad