Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AsstrA: Soluții track & trace pentru estimarea orei de livrare

Odată cu creșterea concurenței în industria logistică, fiecare furnizor de servicii dorește să ofere clienților cele mai bune rezultate. Pentru a atinge acest obiectiv, companiile de logistică apelează la sisteme IT automate care susțin procesele lanțului de aprovizionare. Clienții doresc să facă o comandă cu un singur click, să o urmărească la fiecare pas și să o primească rapid, minimizând în același timp riscurile, primind în mod constant servicii excelente și reducându-și costurile.

Soluția de vizibilitate Track & Trace oferită de AsstrA este un exemplu al acestei tehnologii automate pentru orice furnizor de servicii logistice. Cu ajutorul acesteia, clienții AsstrA pot obține date în timp real direct de pe camionul care transportă marfa și pot afla ora estimată de sosire (ETA), beneficiind astfel de mijloace suplimentare pentru a-și optimiza procesele interne.

Partenerii din lanțul de aprovizionare care înlocuiesc instrumentele de modă veche cu soluții moderne de urmărire ajută clienții să facă economii de costuri. Cunoscând exact locația unui camion și ETA, procesele de încărcare și descărcare pot fi planificate corespunzător în avans. Personalul depozitului poate fi repartizat la poartă la timp, cu stivuitoare și alte echipamente alocate corespunzător în timp ce camionul este încă pe drum. Cu informații în timp real despre posibile întârzieri, clienții își pot ajusta procesele pentru a evita costurile inutile.

În situația în care spațiul de depozitare este limitat sau încărcătura trebuie să ajungă la timp, consecințele lipsei informațiilor exacte despre locația sau programarea unui camion pot fi semnificative. Blocarea unui transport chiar și pentru o oră este foarte costisitoare, iar un depozit fără o capacitate adecvată poate lăsa comercianții cu surplusuri de stoc. În consecință, necunoașterea ETA a mărfurilor poate duce la creșterea dramatică a costurilor din lanțul de aprovizionare, risc ce ar putea fi evitat cu o soluție de urmărire și monitorizare.

Pentru a satisface nevoile pieței și cerințele clienților, grupul AsstrA a colaborat cu furnizorul european de soluții de vizibilitate asupra lanțului de aprovizionare, Shippeo. Acum, transportul este mai transparent pentru clienții AsstrA pe întreaga durată a lui. Cu AsstrA Track & Trace Visibility, clienții pot accesa în timp real datele despre locația camioanelor, pot primi notificări automate atunci când camioanele ajung la puncte de control importante și își pot cunoaște ora de sosire la locurile de livrare.

În prezent, AsstrA Track & Trace Visibility este disponibilă exclusiv pentru transporturile rutiere, transporturile feroviare și maritime urmând a fi incluse în viitorul apropiat. Îmbunătățirile suplimentare aduse sistemului vor permite urmărirea mărfurilor în stații și porturi în timpul încărcării și descărcării. „Scopul nostru este să putem anticipa evenimentele neașteptate. În loc să piardă timpul verificând dacă planurile sunt respectate, echipele pot identifica din timp provocările și își pot dedica resursele pentru a găsi soluții. Pe viitor, sistemul va ajusta automat planurile atunci când este necesar, adică ar putea găsi un nou slot pentru descărcarea mărfii, dacă cel stabilit inițial nu este disponibil. Și, desigur, specialiștii AsstrA vor folosi soluția pentru a economisi timp și bani, optimizând operațiunile și planificarea depozitelor”,arată Vitali Eremenco, COO adjunct pentru transportul rutier de mărfuri în cadrul AsstrA.

Conform analizelor, soluțiile Track & Trace de urmărire și monitorizare au fost evaluate la 2,2 miliarde de dolari în 2019, cu o creștere anuală estimată de 18%.

Articole similare

Ad