Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controalele privind cabotajul se înmulțesc. Se caută camioane cu șoferi non-comunitari

Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a sporit numărul de controale referitoare la cabotaj în special pentru șoferii non-comunitari, arată presa germană.

Criza provocată de pandemia COVID-19 pe teritoriul german, sau mai degrabă efectele ei, nu s-a încheiat încă. Pentru a menține lanțul de aprovizionare, Ministerul Federal al Transporturilor a permis relaxarea regulilor privind cabotajul, ceea ce a dus, explică asociațiile de profil, la o scădere masivă a prețurilor de transport. Iar vinovați au fost găsiți transportatorii est-europeni. Astfel, în perioada 1 februarie – 30 iunie, Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a emis 7.024 amenzi pentru încălcări ale legislației privind conducătorii auto și 386 notificări pentru încălcări ale reglementărilor de cabotaj. În opinia presei germane, în aceste condiții, Guvernul federal german nu consideră că sunt necesare mai multe controale în scopul de a reduce practicile neloiale în transportul rutier de marfă.

Mai recent, arată eurotransport.de, au fost inițiate noi controale la care au participat 114 inspectori BAG, însă unele dintre ele au fost efectuate inclusiv cu participarea poliției și inspectorilor vamali. Din 494 de camioane controlate, în cazul a 453 de șoferi a fost vizată măsura respectării regulilor privind cabotajul. Mai departe, din cele 101 cazuri de transport în regim de cabotaj, în 29 s-au constatat încălcări, fiind constituite garanții de 21.200 de euro. Controalele au avut loc, cu precădere în centre logistice și de expediții, însă și în proximitatea fabricilor de automotive. Astfel de acțiuni, avertizează autoritățile, vor continua.

Foto: eurotransport.de

Articole similare

Ad