Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Erorile de comunicare, principala cauză a furturilor și deteriorărilor de mărfuri perisabile

TT Club, unul dintre cei mai importanți furnizori independenți de asigurări și de servicii de management al riscului pentru transport internațional și logistică, atrage atenția asupra acțiunilor de care este nevoie pentru a reduce furturile și deteriorările de mărfuri perisabile și refrigerate. Asta deoarece analiza cererilor venite de la operatorii de transport în ultimii trei ani, de recuperare a prejudiciilor, plasează mărfurile cu temperatură controlată pe locul al treilea în topul incidentelor. 29% din aceste incidente au drept cauză greșeli de comunicare a instrucțiunilor operaționale, 24% sunt produse de defectarea agregatului frigorific, iar 23% sunt din cauza unor erori de setare a temperaturii.

TT își continuă eforturile de a minimaliza pierderile pentru membrii săi (peste 1.100 de operatori de containere, porturi și terminale și firme de logistică având activitate maritimă, rutieră, feroviară și aeriană) și pentru toți cei implicați în lanțul logistic cu temperatură controlată prin ghiduri sau webinarii. Ultimul dintre acestea, desfășurat recent, poartă numele „Cald sau rece: e un joc?“, iar în cadrul său vorbitorii au prezentat informații cauzale și sfaturi despre cum să se evite riscurile.

Tot în cadrul acestor webinarii a fost subliniat, de către o treime din participanți, ceea ce rezultase și din analiza cererilor de daune: că erorile de comunicare constând din instrucțiuni ambigue sau incorecte între actorii de pe lanțul frigorific constituie riscul cel mai mare pentru siguranța mărfurilor.

Din cauză că produsele la temperatură controlată sunt foarte sensibile, este important ca ele să fie tratate corespunzător și înainte de tranzit, și în timpul acestuia, cu accent pe cinci aspecte cheie de care trebuie să se aibă grijă și care permit prevenirea pierderilor: calitatea produselor, pregătirea lor, ambalarea și depozitarea corecte, atenția la neregulile legate de temperatură și timpul prelungit de depozitare și de tranzit. Unele dintre aceste procese nu pot fi controlate de expeditor, operator de transport sau terminal, dar, pe măsură ce cererea de transport de mărfuri perisabile unitare continuă să crească, este foarte importat ca actorii din lanțul logistic să fie mai informați cu privire la toate procesele relevante, pentru a îmbunătăți colaborarea cu toate părțile implicate.

Articole similare

Ad