Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arcese Transport se extinde în WDP Park Dragomirești la 11.000 mp

Arcese Transport a închiriat 6.500 mp în parcul WDP din Dragomirești, ajungând aici la o suprafață de 11.000 mp și la un total de 16.000 mp la nivelul României. Tranzacția a fost intermediată de JLL, care a reprezentat compania de transport și logistică.

Arcese este prezentă în România din 2011, când si-a început activitatea inițial pe piața de transport și ulterior a și-a extins afacerea și pe segmentul logistic, ajungând la un total de 16.000 mp în România – în parcurile logistice din Dragomirești și Cluj.

„Clienții din portofoliu sunt în creștere, își dezvoltă operațiunile, astfel că avem nevoie de spațiu suplimentar pentru a le oferi flexibilitatea caracteristică companiei noastre. În ciuda perioadei instabile, compania Arcese este în continuă dezvoltare și deschisă către noi parteneriate“, a declarat Marius Buturoagă, CEO Arcese Transport.

Tranzacția de închiriere a celor 6.500 mp a fost intermediată de către JLL, care a reprezentat compania de transport și logistică.

„Relația foarte bună cu WDP a stat la baza deciziei Arcese de a-și extinde operațiunile în depozitul de la Dragomirești. Extinderea vine într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și arată încă o dată că piața industrială și de logistică continuă să crească pentru pentru a răspunde nevoii de consum”, a declarat Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL România.

WDP Park Dragomirești este situat în partea de vest a Bucureștiului, cu acces direct la șoseaua de centură. Parcul aparține dezvoltatorului și operatorului belgian de spații industriale WDP.  

Cererea pe piața industrială continuă să crească comparativ cu 2019

Cererea totală de spații industriale și logistice în România în primele nouă luni al anului 2020 a ajuns la 355.000 metri pătrați și a continuat să fie peste nivelul consemnat în aceeași perioadă a anului trecut (337.000 metri pătrați). De menționat că peste 85% din suprafața tranzacționată a reprezentat cerere netă, adică contracte noi.

Aproape 48% din suprafața închiriată în acest an a fost în proiectele din București, restul fiind împărțit în restul țării, cu Timișoara (76.000 mp), Craiova (57.400 mp) și Arad (19.100 mp), în prim plan.

Din punct de vedere al domeniilor celor mai active pe piața închirierilor de spații logistice, pe primul loc se află cele din FMCG, cu 48% din suprafața tranzacționată, urmate de producție (16,8%) și logistică (15,2%).

JLL a avut o cotă de piață 48% în primele 9 luni ale anului, fiind implicată în cele mai mari tranzacții de închiriere de spații industriale și logistice.

Articole similare

Ad