Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia: Șoferi români plătiți cu salarii de 600 de euro/lună

Poliția federală din Belgia a descins zilele trecute la compania de transport Van Steenbergen, în zona industrială Hoge Mauw, din Arendonk. Acțiunea, care s-a soldat cu arestarea a trei suspecți, vine ca rezultat al unei anchete judiciare privind dumpingul social și traficul de persoane, arată VRT NWS. Percheziții au fost organizate și la domiciliile din provinciile Anvers și Flandra de Vest.

Potrivit anchetatorilor, firma de transport Van Steenbergen ar fi recrutat și angajat șoferi străini din diferite țări europene, dar în principal români, prin intermediul unor firme fantomă, remunerându-i la un nivel de neacceptat în Belgia. Salariile șoferilor erau între 500 și 600 de euro pe lună, plus o indemnizație pentru cheltuieli. Pe lângă asta, șoferii s-au plâns de zile de lucru prea lungi, de nevoia de a încălca în mod repetat timpii de conducere și de odihnă, de perioade de lucru prea lungi și de facilități limitate în ceea ce privește toaletele, dușurile, încălzirea și cazarea.

Compania are deja o „reputație“ în Arendonk. „Locuitorii din zonă numesc acea zonă industrială «Mica Românie». Șoferii de camioane dorm la sfârșit de săptămână într-un container din spatele clădirii sau în propriul camionul”, declară Wim De Jonghe, reprezentantul unui sindicat socialist.

La cererea autorităților belgiene, au fost efectuate percheziții la domiciliu și în Slovacia, Republica Cehă și Portugalia.

Articole similare

Ad