Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile lockdown-uri exceptează construcțiile

Europa se confruntă cu un nou val de blocaje ca răspuns la creșterea cazurilor de Covid-19.

În Marea Britanie, o nouă directivă a intrat în vigoare pe 5 noiembrie, stipulând că toată lumea trebuie să stea acasă, cu excepția unui număr limitat de activităţi (educație, muncă ce nu se poate desfăşura remote, exerciții fizice în aer liber, programări medicale și urgențe, cumpărături esențiale, îngrijirea persoanelor vulnerabile și / sau voluntariat.

De asemenea, sectorul de construcţii este considerat esențial, iar premierul Boris Johnson a spus că ar trebui să continue să funcționeze în noua perioadă de restricții instituită între 5 noiembrie şi 2 decembrie. „Activităţile ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă, de exemplu în sectoarele de construcții și de producție.”

Noi blocaje sunt în vigoare şi în alte state europene, unde, la fel ca în Marea Britanie, construcțiile îşi vor continua activitatea, ca un serviciu esențial (Germania, Franţa, Italia sau Spania).

În India, lucrurile sunt mai puțin restrictive. Ministrul sănătății din Delhi a declarat la 31 octombrie că, deoarece virusul s-a răspândit în comunitate, este „imposibil să se elimine răspândirea printr-un blocaj”. De asemenea, președintele brazilian, care critică de multă vreme măsurile restrictive, a declarat că este „nebunesc” ca țările să înceapă din nou să se blocheze pentru cel de-al doilea val de pandemie.

În SUA, restricțiile variază de la stat la stat, dar națiunea rămâne concentrată pe termen scurt asupra alegerilor prezidențiale.

Articole similare

Ad