Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania construiește un laborator pentru testarea bateriilor

Deoarece producătorul suedez își propune să lanseze rapid vehicule electrice în următorii ani, nevoia de a intensifica testarea și implementarea personalizată, în funcție de aplicație, a bateriilor este foarte mare. De aceea compania investește 15,5 milioane de euro într-un nou laborator de 1.000 mp pentru baterii la centrul său de cercetare și dezvoltare din Södertälje (Suedia).

Construcția acestuia a început de curând și se estimează că se va termina până în primăvara lui 2021, iar după testarea și verificarea echipamentelor laboratorul va fi operațional până în toamna anului viitor. Scania va putea testa performanța bateriilor pe camioane și autobuze electrice aflate în operare, fără a înlătura bateriile: vehiculele vor fi parcate lângă acest laborator și conectate la echipamentele de testare.

Noul laborator va include trei hale de testare de câte 250 mp pentru celule, module și pachete de baterii și va avea și facilități pentru pregătirea produselor pentru testare, astfel încât să crească siguranța și să se optimizeze timpul de testare. Noile hale se vor alătura unei camere climatice mici pentru testarea pachetelor de baterii, care va fi disponibilă încă de la finalul lui 2020.

Inițial laboratorul se va concentra asupra performanțelor bateriilor și a evaluării duratei de viață în diferite condiții de climă, de la -40°C la 70°C. Inginerii Scania vor analiza și identifica cele mai bune condiții de operare, cu accent pe temperatură, starea încărcării și profilul puterii de încărcare.

Așa cum declară Claes Erixon, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Scania, compania are un calendar ambițios și își propune să lanseze în fiecare an produse electrice noi sau îmbunătățite, ceea ce impune dobândirea de cunoștințe și abilități de nivel foarte ridicat legate de folosirea bateriilor și de optimizarea ciclului lor de viață.

Producătorul suedez va continua să investească, atât pe cont propriu, cât și prin parteneriate, în dezvoltarea și optimizarea vehiculelor electrice.

Articole similare

Ad