Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul MAN TGX este Camionul Anului 2021

MAN TGX a fost votat Camionul Anului 2021 de către un juriu format din 24 de jurnalişti specializaţi pe vehicule comerciale, reprezentând 24 de reviste de top pe camioane din toată Europa. Prestigiosul premiu a fost înmânat lui Andreas Tostmann, director executiv al MAN Truck & Bus, în timpul unei ceremonii virtuale care a avut loc la sediul MAN din München, Germania.

Cu un scor câștigător de 155 de voturi, camionul vârf de gamă al constructorul german şi-a disputat trofeul cu redutabila gamă Volvo FH.

Conform presei internaționale pentru desemnarea camionul anului (International Truck of the Year – IToY), trofeul este acordat modelului lansat în piață în ultimele 12 luni, care a adus cea mai mare contribuție la eficientizarea transportului rutier. Membrii juriului IToY iau în considerare mai multe criterii importante, inclusiv inovația tehnologică, confortul, siguranța, manevrabilitatea, economia de combustibil, amprenta de mediu și costul total al operare (TCO).

Deşi păstrează un sentiment puternic de apartenenţă la generația actuală de camioane grele MAN, noua gamă TGX reprezintă un mare pas înainte în ceea ce privește confortul, siguranța, consumul de combustibil, conectivitatea, serviciile post-vânzare și interfața om-mașină. În timpul testelor efectuate în februarie, la Bilbao, Spania și, mai recent, între Germania și Austria, în iulie, membrii juriului IToY au apreciat aerodinamica îmbunătățită a cabinei care, împreună cu motoarele D26 și D38 Euro 6d, axa motoare optimizată și funcţia cruise control asistat de GPS – contribuie la reducerea consumului de combustibil. Mai mult decât atât, juriul a lăudat interfața om-mașină a noii game de camioane, care include grupul de instrumente de bord digitale colorate, ușor de citit, sistemul de control tip „roteşte şi apasă” (SmartSelect) a afișajului secundar şi volanul multifuncțional. Nu în ultimul rând, juriul a apreciat oferta largă de sisteme de asistență și siguranță, care urmăresc reducerea volumului de muncă al șoferului și îmbunătățirea siguranței în trafic.

„Odată cu introducerea noului TGX, MAN a livrat o gamă de camioane grele orientate spre viitor, capabil să răspundă nevoilor de transport de astăzi și de mâine”, a declarat Gianenrico Griffini, președintele juriului International Trucks of the Year. Premiul International Truck of the Year (IToY) a fost lansat inițial în 1977 de jurnalistul britanic Pat Kennett, editorul unei reviste de camioane. Astăzi, cei 24 de membri ai juriului reprezintă reviste de vehicule comerciale de top din toată Europa. Mai mult, în ultimii ani, grupul IToY și-a extins sfera de influență prin numirea de membri asociați pe piețele în creștere din China, India, Africa de Sud, Australia, Brazilia, Japonia, Iran și Noua Zeelandă. În ansamblu, publicul cititor combinat al celor 24 de reviste ale membrilor juriului IToY plus cele ale membrilor asociați depășeşte un milion de oameni.

Grupul IToY doreşte să mulțumească Dekra pentru că a colectat independent toate voturile membrilor juriului IToY și a certificat rezultatul final. Istoria lui Dekra începe cu automobilul. În 1925, Deutsche Kraftfahrzeug-ÜberwachungsVerein e.V a fost fondată la Berlin pentru a asigura siguranța rutieră a mobilității, care se dezvolta rapid. Astăzi, Dekra are 8 divizii de servicii – inspecția vehiculelor, revendicări și expertiză, testarea produselor, inspecție industrială, consultanță, audituri, instruire și muncă temporară – şi oferă un portofoliu larg de servicii pentru siguranță pe șosea, la locul de muncă și acasă, pe 5 continente și în 60 de țări din întreaga lume.

Articole similare

Ad