Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

522 de transportatori au solicitat CEMT-uri pentru 2021

522 de companii de transport au depus cereri la Ministerul Transporturilor (MT) pentru alocarea de autorizaţii CEMT pentru 2021. Acestea au înscris un parc auto total de 8.902 camioane, dintre care 2.588 sunt Euro 5, iar 6.314 sunt Euro 6.

Lista cu firmele care au solicitat CEMT şi parcul auto înscris de către acestea a fost publicată pe portalul autorităţii pentru Digitalizarea României.

În procedura de analiză a cererilor de solicitare, Comisia CEMT şi Secretariatul CEMT au încercat să soluţioneze, în favoarea solicitantului, inadvertenţele apărute în cererea de solicitare, în măsura în care datele disponibile au permis acest lucru. La evaluarea modului de utilizare al autorizațiilor CEMT, pe baza raportărilor foilor de drum CEMT, s-a ținut seama de perioada martie-iunie 2020, perioadă în care activitatea de transport a fost grav afectată de Covid 19. De aceea, în evaluarea utilizării autorizaţiilor CEMT s-a luat în calcul un număr mimim de curse efectuate cu o autorizație CEMT, iar autorizațiile alocate după iulie 2020 nu au fost luate în calculul evidenţei Comisiei. De menţionat că au fost luate în calcul toate foile de drum care au ajuns la Secretariatul CEMT până la 23 octombrie 2020, data poştei.

În conformitate cu Normele CEMT 2021, în cazul în care solicitanții nu au raportat curse efectuate pe o anumită relație restricționată, dar au prezentat justificări (de tipul contracte, CMR) s-a considerat că nu au fost utilizate autorizațiile CEMT alocate pe relația restricționată respectivă.

Contestaţiile la lista CEMT se pot depune la Registratura MT până pe 7 decembrie 2020, iar rezultatul acestora se va publica pe 9 decembrie.

Articole similare

Ad