Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tradiția premiilor pentru eficiență în transportul de persoane continuă

Revista Tranzit a acordat premiile pentru cei mai eficienți operatori de transport persoane în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Tranzit, care a avut loc pe 29 octombrie 2020, la hotelul Ramada Parc din București. Ca în fiecare an, au fost acordate premii la categoriile „Cel mai eficient operator de transport urban” și „Cel mai eficient operator de transport național”. Partenerii evenimentului au fost Anadolu Automobil Rom, Mercedes-Benz România, IFPTR, Otokar, VW Autovehicule Comerciale, CTP Cluj-Napoca și Federația Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători.

Gala Tranzit de transport persoane s-a desfășurat într-un cadru restrâns, limitat de pandemie, și a reunit 20 dintre cele mai profitabile companii de transport din țară. În analiza pentru desemnarea câștigătorilor la cele două categorii – Transport urban și Transport național – au fost luate în calcul cifrele financiare realizate de companii în ultimul an fiscal încheiat, respectiv 2019, din punct de vedere al profitului, cifrei de afaceri, activelor, creanțelor și datoriilor, evoluția tuturor acestor prametri comparativ cu rezultatele din anul precedent (2018), precum și media ultimilor 4 ani. De asemenea, pentru a înțelege cât mai bine dinamica rezultatelor financiare obținute, au fost făcute interviuri tematice cu managerii companiilor finaliste.

CTP Cluj-Napoca este Cel mai eficient operator de transport urban

La categoria „Cel mai eficient operator de transport urban” cei 5 finaliști au fost: CT Bus, CTP Cluj-Napoca, RATBV, SCTP Iași și Tursib. Din cauza problemelor cu pandemia, la ceremonie nu au reușit să fie prezenți decât reprezentanții primilor doi clasați. Este vorba despre SCTP Iași, ocupantul locului al doilea, și CTP Cluj-Napoca, pentru al doilea an consecutiv cel mai eficient operator urban. Locul al treilea a revenit companiei de transport public din Brașov, iat CT Bus și Tursib au rămas cu poziția meritorie de finaliști. O mențiune specială (extra-concurs) a fost făcută pentru STB SA: operatorul bucureștean, care are un volum de activitate uriaș comparativ cu celelalte companii de transport urban din țară, a încheiat al doilea an pe plus, dovadă a faptului că schimbarea statutului în societate comercială și managementul nou și-au pus amprenta în mod pozitiv pe evoluția companiei.

Tabita Tour, Cel mai eficient operator de transport național

La categoria „Cel mai eficient operator de transport național”, podiumul a avut de această dată, în premieră, o egalitate: Pito Trans (Arad) – câștigătorul de anul trecut – și Livio Dario (Alba) s-au clasat pe locul al doilea. Poziția a treia a fost ocupată de Tarsincom (Suceava), iar pe poziția întâi a fost Tabita Tour (Bistrița-Năsăud), după un 2019 de succes, cu creșteri pe toate palierele – profit, cifră de afaceri – și cu investiții de peste un milion de euro în flota de transport.

Toți finaliștii premiilor de eficiență au obținut rezultate remarcabile în 2019, iar nominalizarea primită – pentru unii în premieră – reprezintă recunoașterea meritelor deosebite și a strategiei de business de succes. În acest an au urcat pe scena Galei Tranzit companile Antares Transport (Vâlcea), Atlassib (Sibiu), Continental Fast Line (Argeș), Fany Prestări Servicii (Cluj) și Gegi (Galați). Tot printre finaliști – fără a fi prezenți fizic la Gală – s-au numărat și DST (Prahova) și Teșan Prest (Bihor). Felicitări tuturor!

Articole similare