Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks livrează către Carlsberg primul camion electric D Wide ZE

Președintele Renault Trucks, Bruno Blin, a înmânat cheile unui Renault Trucks D Wide ZE, primul dintr-o comandă de 20 de unități, lui Thomas Amstutz, CEO al Feldschlösschen, o filială elvețiană a Grupului Carlsberg.

Cu această achiziție majoră de vehicule 100% electrice utilizate, Grupul Carlsberg și Feldschlösschen demonstrează că este posibilă o distribuție neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. „Sunt convins că mobilitatea electrică este soluția pentru a îmbunătăți calitatea mediului nostru, cea de astăzi și cea a generațiilor viitoare”, a declarat Bruno Blin, preșdintele Renault Trucks. La rândul său, Thomas Amstutz, CEO Feldschlösschen, a subliniat că „suntem mândri că suntem prima companie din Elveția, chiar și din Europa, care a folosit camioane cu <<emisii zero>> în timpul utilizării pentru transportul băuturilor. Ambiția noastră este să devenim unul dintre principalii actori în producția și distribuția de bere și băuturi, în logistică și, de asemenea, în protecția mediului“.

Gama de utilitare 100% electrice a producătorului francez variază de la modelul Master de 3,1 tone și până la modelul Renault Trucks D și D Wide de 26 de tone.

Renault Trucks D Wide Z.E., specificații tehnice

– GVW: 26 t Masă: 27 t.

– Ampatament disponibil: 3.900 mm

– Două motoare electrice cu o putere totală de 370 kW (260 kW putere continuă)

– Cuplu maxim motoare electrice: 850 Nm

– Cuplu maxim axă spate: 28 kNm.

– Cutie de viteze cu două trepte

– Stocarea energiei: baterii litiu-ion, de la 200 kWh la 265 kWh.

– Autonomie reală: până la 180 km

Foto: electricmotornews.com

Articole similare

Ad