Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzit recompensează eficiența în logistică, retail și curierat

Gala Premiilor Tranzit, ediția a XI-a – care a avut loc în cadru restrâns, la începutul lui octombrie – și-a anunțat câștigătorii. Gebrüder Weiss Romania a fost desemnat cel mai eficient operator logistic, premiul de excelență în servicii de expediții a fost câștigat de Schenker Logistics Romania, Aquila Past Prod Com este cel mai eficient operator logistic cu capital românesc, Marian Tudor, director Warehouse Operations eMAG România și Ungaria, a fost ales cel mai eficient manager de logistică, iar FAN Courier a primit premiul pentru inovație în servicii logistice.

Deja o tradiție pentru industria de logistică din România, Gala Premiilor Tranzit, evenimentul anual prin care revista Tranzit desemnează cele mai eficiente companii de logistică, a avut loc pe 8 octombrie, la Hotel Ramada Parc din București, în cadrul unei ceremonii live, respectând toate măsurile de protecție impuse de contextul pandemic.

După o analiză amănunțită a cifrelor realizate anul trecut și a evoluției din ultima perioadă, Gebrüder Weiss a fost desemnat „Cel mai eficient operator de logistică din România”. Anul trecut a reprezentat pentru companie un an de consolidare a business-ului și a poziției pe piață, cu rezultate pozitive pentru principalii indicatori analizați. Pionier al serviciilor de logistică, Gebrüder Weiss a fost printre primele companii care au investit în serviciul de grupaje, care în ultimii doi ani a ajuns la maturitate, iar rezultatele au fost vizibile în cifrele din 2019. În plus, managementul companiei austriece a fost permanent conectat la noutățile din industrie și la tendințele de pe piață, ajustându-și serviciile în concordanță. Nu în ultimul rând, premiul de „Cel mai eficient operator de logistică din România” reprezintă și o încununare a eforturilor de adaptare la noile condiții impuse de contextul pandemiei Covid-19 și la un an dificil, căruia Gebrüder Weiss i-a făcut față cu succes, mizând foarte mult pe dezvoltarea e-commmerce, motiv pentru care rezultatele bune din 2019 se vor vedea inclusiv la finalul acestui an.

O prezență constantă în topul celor mai eficienți operatori logistici de la noi, Schenker Logistics Romania nu face excepție nici în acest an, fiindu-i acordat „Premiul de excelență în servicii de expediții”. Diploma pentru rezultatele deosebite în activitate a fost acordată pe baza cifrelor, care se situează cu mult peste cele ale concurenților principali din aceeași categorie, și pentru faptul că până acum cele mai multe servicii oferite se încadrau la capitolul „expediții”. Cel mai probabil, începând din 2021, datorită faptului că a adăugat în portofoliu foarte multe servicii de logistică, așa cum este Contract Logistics, ponderea lor va crește, iar rezultatele vor reflecta acest lucru.

Finaliștii luați în considerare pentru „Gala Tranzit Logistică” au fost: Aquila Part Prod Com, Ceva Logistics, DSV Solutions, Gebrüder Weiss, Gefco Romania, H.Essers Logistics, Kuehne + Nagel, KLG Europe, Schenker Logistics Romania, Transmec Ro și Yusen Logistics.

Noi categorii și multe surprize

La categoria „Cel mai eficient operator logistic cu capital românesc“ compania câștigătoare a fost Aquila Part Prod Com, un business solid, despre care nu putem spune că reprezintă neapărat o surpriză.

Nu același lucru putem afirma despre premiul „Cel mai eficient manager de logistică“, obținut anul acesta de reprezentantul unui retailer online, o premieră pentru Gala Tranzit. Astfel, marele câștigător a fost Marian Tudor, director Warehouse Operations eMAG România și Ungaria. Acesta a fost recompensat pentru eforturile depuse în ultimii ani, contribuind astfel la dezvoltarea logisticii eMAG.

„În spatele acestui premiu este o muncă de 20 de ani în logistică și depozitare, din care 12 ani de experiență în management, ceea ce mi-a oferit oportunitatea de a mă implica în proiecte mari. Tot ceea ce am reușit să construiesc în ultimii ani în eMAG se datorează în egală măsură echipei mele, o echipă tânără, cu care am pornit la drum în urmă cu șase ani și cu ajutorul căreia inovăm an de an, aducând plus valoare atât industriei, cât și companiei eMAG“, a declarat Marian Tudor în cadrul evenimentului de decernare a premiului.

Tot ca o noutate, anul acesta am introdus și o nouă categorie, „Premiul pentru inovație în servicii logistice“. Iar câștigătoare a fost aleasă compania FAN Courier.

„Deși trecem printr-un an atipic, curieratul este una dintre industriile cel mai puțin afectate, iar asta înseamnă că noi am putut, și vom putea în continuare, să ducem la bun sfârșit proiectele bugetate la începutul anului. Alături de partenerii noștri, de fiecare dată învățăm, unii de la alții, lucruri legate de tehnologie și de optimizări de procese“, a spus George Tăchescu, Chief Operations Officer FAN Courier.

FAN Courier este liderul pieței de curierat, însă premiul acordat nu a fost numai pentru dezvoltarea business-ului de bază, ci mai ales pentru inovațiile aduse în sfera logisticii, pornind de la investițiile în zona de depozitare, acolo unde există cele mai moderne tehnologii în domeniu, ajungând la echipamentele oferite curierilor și până la investițiile permanente în eficientizarea flotei. Nu în ultimul rând, compania este prezentă și pe alte nișe de piață, oferind servicii logistice în distribuția de alimente cu temperatură controlată și servicii de fulfillment și 3PL.

Articole similare

Ad