Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria permite utilizarea CEMT doar pentru camioanele Euro 6

Începând cu 1 ianuarie 2021, pe teritoriul Austriei vor putea fi utilizate numai autorizațiile CEMT valabile pentru categoria de camioane „Euro VI sigur”. 

Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunţat faptul că, în urma ședinței Grupei de Transport Rutier din 4 decembrie, Austria şi-a reafirmat punctul de vedere față de interdicția utilizării pe teritoriul său, începând cu 2021, a autorizațiilor CEMT valabile pentru categoria „Euro V sigur”.

În ciuda protestelor mai multor state membre, printre care și România, precum și a Uniunii Internaţionale de Transport Rurier (IRU)  și a Secretariatului Federaţiei Internaţionale a Lucrătorilor din Transporturi (ITF), Austria nu a renunțat la decizie și nici nu a dorit amânarea aplicării ei până în 2022.

Așa cum menționează Ghidul CEMT, în cazul vehiculelor înmatriculate în România, tranzitului Austriei pentru categoriile de vehicule „Euro V sigur” şi „EEV sigur” se face pe baza copiei conforme. Față de această nouă condiționare din partea Austriei, Secretariatul CEMT din cadrul Ministerului Transporturilor așteptă reorientarea opțiunilor firmelor de transport solicitante, până pe 14 decembrie 2020, la adresa de email secretariat.dtr@mt.ro.

Articole similare

Ad