Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACE solicită guvernului Germaniei mai multe locuri decente de parcare

Auto Club Europa (ACE) a analizat situația spațiilor de parcare de pe lângă autostrăzile din Rinul de Nord-Westfalia și a ajuns la concluzia că acestea nu sunt nicăieri suficiente și că de multe ori camioanele parcate incorect acoperă indicatoarele rutiere sau blochează intrările și ieșirile în/din spațiile de odihnă, cu riscuri pentru siguranța rutieră.

Clubul a numărat 931 de camioane parcate incorect în timpul unei singure seri, din care 780 doar în 43 de zone de odihnă. Iar multe zone de odihnă sunt semnalizate foarte prost sau confuz ori nu oferă informații înainte de intrarea în parcare. În plus, deși e bine că zonele de odihnă nu mai sunt atât de aglomerate ca în trecut, aproape jumătate din cele 66 de locuri testate nu aveau facilități sanitare și cam toate erau slab iluminate și ofereau spațiu pentru un număr mic de camioane.

De aceea ACE solicită guvernului federal al Germaniei creșterea numărului de locuri de parcare decente și bine echipate pentru camioane în zonele de odihnă și noi zone de odihnă, precum și crearea unei aplicații digitale disponibile pentru șoferi, care să informeze în legătură cu gradul de ocupare a parcărilor, pentru a face cursele și parcatul mai previzibile. În afară de un număr suficient de spații de parcare este nevoie și de camere cu baie proprie pentru șoferi.

Articole similare

Ad