Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit-ul fără acord generează un scenariu grav pentru construcții: costuri majorate cu 2-8%

Comitetul European pentru Echipamente de Construcție (CECE) a solicitat Regatului Unit și UE să ajungă la un acord privind relațiile comerciale înainte de 31 decembrie. În opinia CECE, scenariul fără acord ar fi „cel mai rău dintre toate rezultatele”, pentru că se vor majora costurile de business din cauza nevoii de conformitate cu un sistem de piață dublă, proceduri vamale suplimentare și perturbări în aprovizionarea cu componente.

Unii analiști consideră că anumite OEM-uri la nivel mondial ar putea să-și abandoneze operațiunile din Marea Britanie, iar asta ar fi un scenariu dezastruos pentru Anglia, în condițiile în care 22% din toate echipamentele de construcție fabricate în Marea Britanie sunt produse de OEM-uri internaționale. „Cu toții vom fi afectați din ianuarie 2021. Divergența de reglementare preconizată va crea sarcini administrative și financiare care nu sunt nici măcar imaginabile în unele cazuri, având în vedere profunzimea integrării oferite de piața unică a UE. Prin urmare, negociatorii trebuie să depună toate eforturile pentru un acord de ultimă oră și pentru a preveni această situație gravă”, afirmă secretarul general al CECE, Riccardo Viaggi.

Autoritatea comercială din Marea Britanie le-a recomandat recent firmelor de construcții să lanseze comenzi pentru materiale mai devreme decât de obicei și să le stocheze înainte să se majoreze costurile între 2% și 8%, dacă nu se ajunge la niciun acord înainte de sfârșitul lui decembrie.

Articole similare

Ad