Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz se pregătește de lansarea Active Sideguard Assist

Sideguard Assist (S1R, care facilitează condusul pe străduțele înguste din orașe, în special la viraje, și avertizează șoferii, vizual și auditiv, în legătură cu apropierea unor bicicliști sau pietoni în zona monitorizată de pe partea copilotului) este disponibil din fabrică din 2016 pentru multe modele Mercedes-Benz Actros, Arocs sau Econic, iar din 2019 se poate monta și retrofit pe vehicule din aceleași trei game produse după 2017.

Andreas von Wallfeld, Head of Marketing, Sales and Services în cadrul Mercedes-Benz Trucks, se declară foarte mulțumit de numărul tot mai mare de clienți care achiziționează acest sistem și de faptul că în Germania și Elveția 85% dintre modelele Actros vândute sunt comandate cu Sideguard Assist. Iar pentru Atego și pentru versiunile Actros, Antos și Arocs care nu pot fi echipate în mod normal cu acest sistem, Mercedes-Benz Genuine Accessories îl oferă retrofit de la jumătatea lui 2020.

În plus, în iunie 2021 producătorul va lansa Active Sideguard Assist (ASGA), un alt sistem de asistență care are un potențial uriaș de a salva vieți. Astfel, MB este primul care propune un așa-zis asistent la virare care nu doar că avertizează șoferul cu privire la bicicliștii staționari sau în mișcare ori cu pietonii de pe partea dreaptă a camionului, ci poate ca, la o viteză maximă de 20 km/h la viraj, să inițieze frânarea automată până la oprirea completă dacă șoferul nu reacționează la avertizări.

Articole similare

Ad