Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

H2Accelerate urgentează lansarea pe scară largă a camioanelor cu hidrogen

Iveco, Daimler Truck AG, OMV, Shell și Grupul Volvo s-au angajat să lucreze împreună, în cadrul H2Accelerate, la crearea condițiilor de lansare pe piața europeană a camioanelor cu hidrogen.

În situația în care tot mai multe guverne și companii se aliniază unei viziuni comune asupra sistemelor energetice cu emisii zero, participanții la H2Accelerate consideră că hidrogenul este un combustibil esențial pentru decarbonizarea completă a sectorului camioanelor.

Lansarea pe scară largă a camioanelor alimentate cu hidrogen va crea noi industrii care includ la rândul lor unități de producere a hidrogenului, sisteme de distribuție pe scară largă a hidrogenului, rețele de stații de alimentare cu capacitate mare pentru hidrogen lichid și gazos și producția de vehicule alimentate cu hidrogen. Participanții la H2A consideră că investițiile sincronizate în sector vor crea condițiile pentru lansarea în masă a vehiculelor grele alimentate cu hidrogen, cerute pentru a atinge targetul european de emisii nete zero până în 2050.

Prima fază va începe cu grupuri de clienți dispuși să se angajeze devreme în transportul pe bază de hidrogen, ale căror flote să funcționeze în clustere regionale și pe coridoare europene de mare capacitate, cu o acoperire bună a rețelei de stații de alimentare. Aceste clustere pot fi apoi interconectate pentru a construi o rețea cu adevărat paneuropeană, etapă care se va întinde pe un deceniu, necesitând sprijin și din partea sectorului public.

În cadrul H2Accelerate, participanții vor căuta împreună finanțare pentru proiectele precomerciale, din prima fază a lansării. În paralel, participanții vor interacționa cu factorii de decizie politică și autoritățile de reglementare pentru un mediu politic care să sprijine creșterea ulterioară a volumului de producție al camioanelor cu hidrogen și rețeaua europeană de alimentare  cu hidrogen. „Avem nevoie de proiecte concrete pentru a demonstra împreună cu transportatorii și alte părți interesate că această soluție este viabilă din punct de vedere financiar și operațional. Colaborarea revoluționară H2Accelerate va crea condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple și să accelereze tranziția către transportul cu emisii zero”, a declarat Gerrit Marx, președinte vehicule comerciale CNH Industrial.

Articole similare

Ad