Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris va livra 10 autobuze hibrid la Reghin

Solaris Bus & Coach a anunţat câștigarea licitației și semnarea contractului cu municipiul Reghin, pentru livrarea de 10 autobuze hibrid Urbino 12, până la sfârșitul lui martie 2022. Valoarea totală a contractului se ridică la aproape 17,5 milioane lei (aproximativ 3,6 milioane de euro).

Solaris Urbino 12 comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de tracțiune de 120 kW și un motor diesel de 151 kW, care îndeplinește standardele de emisii Euro 6. Una dintre caracteristicile principale ale sistemului propulsor este capacitatea sa de a recupera energia cinetică în timpul frânării. Aceasta este transformată apoi în energie electrică și stocată în supercondensatoare, dispozitivele sale de stocare a energiei fiind folosita ulterior la propulsia autobuzului.

Autobuzele, care au o capacitate de 90 de locuri, vor fi echipate cu funcția Stop & Go, pentru reducerea suplimentară a consumului de combustibil și emisiile de poluanți. De asemenea, vor fi dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat în habitaclu și cabina șoferului, panouri informative pentru pasageri şi porturi USB duale.

Municipalitatea Reghin a optat, printre altele, pentru cabine închise, care limitează contactul șoferului cu pasagerii, minimizând astfel riscul de infectare. Vehiculele vor fi dotate cu sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

Articole similare

Ad