Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii, blocați în Marea Britanie. Probleme la graniță după ce Eurotunnel și Portul Dover au fost închise pentru 48 de ore din cauza COVID

Eurotunnel (Tunelul Canalului Mânecii) și Portul Dover sunt închise începând de duminică, 20 decembrie, ora 23:00, după ce Franța a impus restricții de călătorie din / spre Marea Britanie din cauza depistării unei noi tulpini de coronavirus. Se pare că decizia a afectat și transporturile. O bucată din autostrada M20 către Dover a fost deja închisă. Aeroportul Manston din Kent este pregătit să preia traficul de până la 4.000 de camioane.

Pe final de weekend, cei de la Eurotunnel – granița dintre Marea Britanie și Franța frecventată de transportatori – au anunțat că închid tunelul cu o oră înainte de miezul nopții pe data de 20 decembrie. Ultima cursă a plecat din Marea Britanie spre Franța la 21:34 duminică seara, pasagerii fiind îndemnați să facă check-in la timp. Imediat după acest anunț și Portul Dover a anunțat că închide terminalul de feribot pentru tot traficul însoțit care iese din Marea Britanie până la o nouă notificare din cauza restricțiilor de la frontiera franceză. Serviciul de transfer Eurotunnel Le Shuttle a transmis pe Tweeter: „URGENT: frontiera Marea Britanie-Franța se închide la ora 23:00 GMT în această seară. Accesul către Marea Britanie este interzis începând cu ora 22:00 GMT“. Decizia vine după ce ministrul francez al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a confirmat că țara suspendă tot traficul din Marea Britanie la miezul nopții timp de cel puțin 48 de ore. Mai multe țările europene, printre care și România au anunțat la unison închiderea traficului dinspre Marea Britanie.

Transporturile sunt, cel puțin într-o primă fază, exceptate de la decizie, însă Franța a atenționat toți șoferii de camion privind restricțiile de trafic. Deși aceștia pot trece, le este teamă să o facă întrucât vor rămâne blocați pe partea cealaltă, fie din cauza restricțiilor în sine, fie din cauza cozilor. La rândul său, secretarul de stat pe probleme de transport din Marea Britanie, Grant Shapps, a îndemnat transportatorii să nu călătorească spre porturile din Kent, spunând că în această zone se așteaptă „perturbări semnificative“.

Poliția din Kent a inițiat Operațiunea STACK pe M20 către Dover pentru a descongestiona traficul după ce s-a format o coloană de camioane pe mai mulți kilometri. Departamentul de Transport din UK a precizat că Aeroportul Manston din Kent este pregătit să se transforme în HUB și să preia până la 4.000 de camioane pentru a ușura aglomerația. Traficul de marfă din Franța către UK este permis,

Potrivit transportatorilor români prezenți în zonă, în parcările cu plată duminică noapte panica era destul de mare, oficiali britanici avertizând șoferii, de la mașină la mașină, despre închiderea granițelor, pentru început fără culoar de tranzit.

Și MOTIS a pus duminică seară informațiile privind interdicțiile anunțând operatorii curselor feribot și Eurotunnelul încă acceptă rezervări din Franța, Belgia, Olanda, Irlanda către Marea Britanie. Totodată, expeditorul irlandez a mai spus că nu se așteaptă ca situația să se schimbe cel puțin până luni după amiază.

Foto: lbc.co.uk

Articole similare

Ad