Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Isuzu

Anadolu Isuzu propune trei modele cu sisteme de propulsie alternativă: Novociti Volt și Citivolt 12, ambele cu motorizare electrică, și Kendo 13 CNG. Acesta din urmă este disponibil din trimestrul al treilea al lui 2020 și este comercializat pe piața europeană sub denumirea de Interliner. Autobuzul are două axe și o capacitate maximă de 63 de locuri + 4 scaune rabatabile, având a doua ușă dublă; este configurat pentru transport interurban – clasa a II-a și dispune de o capacitate de depozitare de 7,5 m3 în calele de bagaje – cea mai mare din clasa sa. Kendo este propulsat de motorul Cummins de 320 CP și oferă o autonomie de 700 km.

Vehiculele electrice vor fi disponibile din 2021. Novociti Volt va avea baterii li-ion de 200 kWh și o autonomie de 270 km. Vehiculul va fi prevăzut cu panouri solare pe plafon, ce vor produce energie suplimentară pentru utilizatorii auxiliari, economisind astfel energia din baterii. Citivolt va avea un pachet de baterii de 230 kWh, cu o autonomie de până la 300 km. Ambele modele vor fi prevăzute cu sisteme inteligente de numărare a pasagerilor, monitoare, sisteme de detectare a atenției șoferului, alcoolmetru, urmărirea unghiului mort, Wi-Fi etc.

Cel mai bine vândut autobuz Isuzu în România, Citiport, are 12 m lungime și este echipat cu motorul Cummins Euro 6, de 6,7 l, care dezvoltă 204 CP la 2.100 rpm. Vehiculul beneficiază de pachet complet de sisteme de siguranță, ce include EBS, intarder cu 3 trepte integrat în cutia de viteze, asistență la plecarea din rampă și frână de staționare. Cabina șoferului este separată de salonul pasagerilor prin perete despărțitor. Accesul la bord se face cu ușurință, Citiport fiind prevăzut cu funcție de îngenunchere la oprirea în stații.

Tot pentru transportul urban, modelul Citibus, de 9,5 m lungime, este propulsat de motorul Cummins de 4,5 l, ce dezvoltă 213 CP. Acesta este ideal pentru aplicațiile cu flux mic de pasageri sau pe traseele cu străduțe înguste, greu accesibile.

Pentru aplicații turistice, autocarul Visigo, de 9,5 m lungime și cu o capacitate de 39 de locuri, este partenerul ideal pentru rutele pe distanțe medii și scurte, excursii sau tururi panoramice. Vehiculul poate fi echipat cu motor Cummins de 244 sau 320 CP și este ușor de manevrat în toate situațiile de trafic. În plus, dispune de un pachet de sisteme de siguranță ce include, printre altele, sistemul avansat de evitare a coliziunii Mobileye Shield PlusTM. Pasagerii Visigo beneficiază de condiții excelente de călătorie, grație designului interior plăcut și funcțional și scaunelor rabatabile, cu opțiunea de deplasare spre culoar. Capacitatea calelor de bagaje este de 5,5 m3.

Conceput special pentru transportul de distanțe scurte și medii, Turquoise este unul dintre cele mai populare autobuze marca Anadolu Isuzu. Vehiculul este propulsat de motorul Isuzu common-rail de 190 CP și oferă condiții excelente de călătorie, mai ales că poate fi configurat cu numeroase dotări opționale, inclusiv pentru transport VIP. Este echipat standard cu ABS, ASR, tahograf digital, preîncălzitor, aer condiționat și senzori pentru parcarea cu spatele. Capacitatea maximă este de 33 de locuri, însă în funcție de aplicații se poate opta pentru mai puține scaune și un layout personalizat.

Autobuzele seriei Novo sunt concepute special pentru transportul grupurilor medii și mici, de până la 29 de pasageri, fiind ideale pentru cursele de convenție. Acestea sunt dotate cu motoare Isuzu, ce dezvoltă 190 CP, la 2.600 rpm, iar special pentru piața europeană sunt disponibile configurațiile Standard și Ultra, în funcție de clasa de confort aleasă.

Novociti este destinat transportului urban și suburban în zone cu mai puțini locuitori, iar versiunea Novociti Life, cu podea complet coborâtă, este adaptată transportului persoanelor cu mobilitate redusă. Vehiculul are construcție inovatoare, cu motorul amplasat în partea din spate, pentru a permite configurația cu podea coborâtă, în acest fel obținându-se și un nivel scăzut al zgomotului la interior.

În România, Isuzu este disponibil prin importatorul oficial Anadolu Automobil Rom.

Articole similare