Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dmitry Sotnikov (Kamaz) câștigă prima etapă a raliului Dakar 2021

Prima etapă a raliului Dakar s-a desfășurat pe 3 ianuarie, de la Jeddah la Bisha, pe un traseu total de 622 km, din care 277 km de secțiune specială – aproape toată pe suprafețe de pietriș care impuneau o atenție sporită pentru a menține anvelopele intacte – și 345 km de legătură. A fost o etapă în care din cauza nisipului, depășirile erau foarte dificile.

Încă de la primul punct de control Anton Shibalov (Kamaz) a avut cel mai bun timp, la peste un minut în fața principalilor săi urmăritori, însă a avut nevoie de circa 10 minute pentru a înlocui o anvelopă înțepată de o piatră mare pe care nu au văzut-o la timp și a mai pierdut alte cinci minute până a reușit să ajungă pe traseul corect.

Pilotul Kamaz care a preluat conducerea în acest moment a fost Airat Mardeev, dar din cauza unei probleme de navigație în a doua jumătate a cursei acesta a pierdut circa 25 de minute și ajuns la final abia al 10-lea.

Victoria în prima etapă a fost obținută totuși de un pilot Kamaz, Dmitry Sotnikov, care a avut un parcurs constant bun și a fost mereu în spatele colegilor săi ce au ocupat temporar poziția de lider. Locul al doilea a fost ocupat de Ales Loprais (din echipa Praga), la 7’56” de lider, iar Anton Shibalov a fost al treilea, la 8’7″ de lider. Învingătorul din etapa-prolog, Siarhei Viazovich (MAZ), a fost al patrulea, Martin Macik (Iveco), al cincilea, iar al șaselea a fost cilianul Ignasio Casale, care a trecut de la categoria ATV la camioane în 2021. Peste jumătate din cele 44 de echipaje înscrise în competiția camioanelor au avut de furcă în această etapă din cauza pietrelor și au ajuns la peste o oră și jumătate în spatele liderului. Printre cei care au avut probleme mari se numără și învingătorul din 2020 de la Dakar, Andrey Karginov (Kamaz), al cărui radiator s-a defectat la km 121, la impactul cu o piatră, fiind nevoie de circa 80 de minute pentru reparație.

Pe 4 ianuarie se desfășoară etapa a doua, de la Bisha la Wadi Ad-Dawasir, cu o lungime totală de 685 km, din care 457 km de secțiune specială.

500 Karginov Andrey (rus), Mokeev Andrey (rus), Leonov Igor (rus), Kamaz, Kamaz – Master, Camion, Truck, action during the 1st stage of the Dakar 2021 between Jeddah and Bisha, in Saudi Arabia on January 3, 2021 – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Articole similare

Ad