Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania acordă primă de casare de 15.000 de euro pentru camioanele diesel vechi

Programul reînnoirii flotelor din Germania prinde contur. Potrivit unui proiect propus de guvernul federal, cel care achiziționează un camion Euro 6 primește un bonus de casare de 15.000 de euro dacă renunță la un camion Euro 5 sau EEV de peste 7,5 t. De asemenea, pentru casarea unui camion Euro 4 sau mai puțin, guvernul federal promite un bonus de 10.000 de euro. Programul impune o sumă maximă de casare de 800.000 de euro per operator de flotă. În proiectul Ministerului Federal al Transporturilor (BMVI) nu se precizează însă clar dacă vechiul camion trebuie doar abandonat sau vândut pentru a primi bonusul.

Pentru a solicita subvenția, nu este obligatorie investiția într-un camion diesel. Camioanele cu gaz ar putea fi, de asemenea, eligibile pentru finanțare. Acesta ar trebui să fie un mesaj pozitiv pentru cei interesați de acționările GNC și GNL, deoarece nu vor mai primi subvenții pentru camioanele cu gaz, începând cu 2021, prin programul EEN. De asemenea, condiția prealabilă pentru primirea celor 10.000 sau 15.000 de euro este achiziționarea unui vehicul Euro 6 din ultima serie de modele, care nu a fost fabricat înainte de 2021. Prin urmare, producătorii de vehicule nu vor putea vinde stocul existent ca parte a programului de reînnoire a flotelor.

În următoarele câteva săptămâni, programul ar trebui să fie gata și anunțat oficial, potrivit www.eurotransport.de. Termenul limită pentru depunerea cererilor se încheie la sfârșitul lui aprilie, iar programul ar trebui finalizat până la sfârșitul lui iunie.

Articole similare

Ad